AKTUELNO

Rukovodstvo beogradske opštine spiskalo najmanje 906.141 dinar na hranu i piće po skupim restoranima, i sve to mimo zakona, piše Kurir. Nepravilnosti utvrdili i budžetski inspektori

Rukovodstvo opštine Stari grad, koju vodi Marko Bastać, nezakonito je potrošilo skoro milion dinara u skupim kafanama i pekarama!

Prema saznanjima Kurira, budžetski inspektori utvrdili su da je ova opština najmanje 906.141 dinar spiskala na hranu i piće, i to bez sprovedenog postupka javne nabavke, kako to nalaže zakon.

Bez pokrića

- Služba za budžetsku inspekciju zatekla je u papirima opštine Stari grad velike brljotine. Bastać i njegova ekipa su nemilice trošili bez ikakvog pokrića, pa su tako samo na restorane, kafane i pekare stukli skoro milion dinara. Sva ta čašćavanja plaćali su bez prethodno sprovedene javne nabavke, na šta ih zakon obavezuje. Ove ugostiteljske usluge samo su delić u svim muljanjima koja su otkrili budžetski inspektori - priča izvor Kurira.

Naš sagovornik napominje da su se na spisku lokala u kojima su se provodili Bastać i njegovi saradnici našli i neki ekskluzivni restorani i barovi u Beogradu, ali uvid u finansije Starog grada otkriva da su ozbiljne pare spiskali i u pekarama.

Zloupotreba

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS u beogradskoj skupštini, kaže za naš list da ovakvo bahaćenje čelnika Starog grada potvrđuje da je ta opština potpuno privatizovala sve javne resurse.

- Trošenje budžetskih sredstava na račune u ugostiteljskim objektima bez sprovedenih javnih nabavki najbolja je potvrda da je došlo do potpune privatizacije svih javnih resursa u opštini Stari grad. Samo na primeru bahatog trošenja opštinskih sredstava po beogradskim kafanama možemo da vidimo šta je politika Stranke slobode i pravde i za šta se zapravo zalažu Dragan Đilas i Marko Bastać - poručuje Marjanović.

U opštini Stari grad nije bilo moguće dobiti komentar ovim povodom.

Rasulo SPORTSKI CENTAR „GALE“ U DUGOVIMA DO GUŠE

Pod upravom Starog grada posluje i Sportski centar „Milan Gale Muškatirović“, o čijim smo malverzacijama takođe pisali. Rukovodstvo centra gura ovo javno preduzeće u sve veće dugove, kasni s isplatom zarada zaposlenima, a direktor Dušan Raičković i njegova brojna svita menadžera muljaju i sa izdavanjem lokala koji su u vlasništvu Grada Beograda. Iako zvanično dug „Galeta“ iznosi 97 miliona, upućeni veruju da je odavno premašio 100 miliona dinara.

#Marko Bastać

'