AKTUELNO

Nagrađivano ostvarenje Frensisa Forda Kopole prati paralelo dve radnje – razvoj porodičnog carstva dona Majkla Korleonea, koga igra Al Paćino, i odrastanje Vita Korleone, u tumačenju Roberta de Nira

Prvi veliki film koji je koristio "Part II" u naslovu, prvi koji je, kao takav, od 11 nominacija osvojio čak šest nagrada Oskar (najbolji film, režija, adaptirani scenario, sporedni glumac - Robert De Niro, scenografija, muzika), i prvi u istoriji ove nagrade koji je osvojio Oskara za tumačenje istog lika, Vita Korleonea – Kum 2 (Godfather, Part 2) iz 1974. godine, večeras u 20 časova na Pink 2.

Nakon dve godine od prvog filma, i nastavak kriminalističke sage o porodici Korleone režirao je Frensis Ford Kopola, iako je bio toliko iscrpljen snimanjem prvog "Kuma", da je želeo da ga prepusti Martinu Skorsezeu. Ponovo je osnova priče bazirana na istoimenom romanu Maria Puza, a iako je u pitanju nastavak, ova dva filma zajedno čine jednu celinu, jer drugi pripoveda o događajima koji su prethodili prvom, ali i onim nakon njega.

Foto: Promo

Mnogi filmski kritičari su saglasni da je “Kum 2” jednako dobar, možda čak i bolji od dve godine mlađeg ostvarenja i da je u pitanju jedan od najboljih filmova svih vremena.

Foto: Promo

U glumačkoj podeli nastavka izostao je Marlon Brando, iako je planirano da se pojavi u nekoliko scena u flešbeku, ali je odbio zbog lošeg odnosa sa producentskom kućom “Paramaunt” tokom snimanja prvog filma. Uz Ala Paćina ostali su Džejms Kan, Robert Duval, Dajana Kiton, Džon Kazal, Talija Šajr i drugi glavni likovi, ali jedna od najvažnijih rola pripala je Robertu De Niru. On je pripremajući se za ulogu mladog Vita Korleonea proveo mesec dana na Siciliji. Nagrađen je za to Oskarom, dok je Al Paćino ostao samo na nominaciji, iako tu njegovu rolu kritičari smatraju jednom od najboljih u istoriji filma. Podsetimo, de Niro je bio na spisku “Paramaunta” u pripremi prvog dela za ulogu Majkla Korleonea, ali je Kopola insistirao da to bude Paćino.

Foto: Promo

“Kum 2” paralelno prati dve radnje u dva različita vremenska perioda. Jedna se odvija 1958. godine, kada Don Majkl Korleone (Al Paćino) nastavlja da vodi porodično carstvo, planirajući da ga proširi na Las Vegas, Holivud i Kubu, a paralelno sa tim vraćamo se u prošlost i pratimo detinjstvo i mladost začetnika loze Korleone, Vita (Robert De Niro).

Foto: Promo

Ne propustite legendarni film “Kum 2” večeras u 20 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Al Paćino

#Film

#Kum 2 (Godfather | Part 2) | 1974.

#Oskar

#Pink 2

#Robert de Niro

#Televizija Pink

'