AKTUELNO

Novo izdanje emisije “Žikina šarenica” je na programu TV Pink i ovog vikenda od 10 časova, a vaši domaćini biće Žika Nikolić i Marija Egelja. Oni će vas voditi kroz zanimljive priloge i razgovore sa brojnim gostima.

Ove subote, Marija Egelja vam donosi priču iz grada koji je kroz istoriju bio poznat kao Vizantion, Konstantinopolj i Carigrad, a danas – Istanbul. Smešten na Bosforskom moreuzu, Istanbul je danas najnaseljeniji grad u Turskoj i predstavlja privredno, kulturno i istorijsko središte zemlje. Topkapi palata, Aja Sofija i Galata kula samo su neka od istanbulskih obeležja koja ćete videti u prilogu iz ovog veličanstvenog grada, a Marija će vas voditi i na krstarenje Bosforom.

Tokom decembra i januara posetioci Narodnog muzeja će imati priliku da posete i uživaju u postavci koju čini četrdeset skulptura najistaknutijeg jugoslovenskog vajara, Ivana Meštrovića. Sve skulpture izložene u Velikoj galeriji na drugom spratu centralnog muzejskog zdanja, potiču iz kolekcije Narodnog muzeja u kojem se čuva ukupno osamdeset radova Ivana Meštrovića, vajara čija je umetnička slava daleko prevazišla granice Jugoslavije. O izložbi posvećenoj Ivanu Meštroviću govoriće direktorka narodnog muzeja Bojana Borić Brešković, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Reporter “Novog jutra” i modni znalac Filip Maksimović će u “Žikinoj šarenici” komentarisati kako su se poznati obukli za regionalnu dodelu muzičkih nagrada Music Awards Ceremony, koja je 27. Januara pod nazivom MAC 2020 održana u “Štark” areni. Publika u Srbiji ceremoniju je pratila na TV Pink, a ko se prema Filipovom mišljenju obukao najbolje, a ko je napravio modni promašaj, saznaćete već ove subote.

Nakon serija “Državni službenik” i “Nek ide život”, Željko Mitrović i TV Pink s ponosom su najavili nastavak saradnje sa kompanijom “Telekom Srbija” i kanalom Superstar TV. U pitanju je nova igrana serija u produkciji “Pink International Company”, “Neki bolji ljudi”, reditelja Slobodana Šuljagića, poznatog po režiji najpopularnijih srpskih serija i filmova. Snimanje serije, koja će imati 66 epizoda, je već počelo u kompleksu Pinkovih filmskih studija u Šimanovcima. Set su posetili predstavnici “Telekoma Srbija “, kao i vlasnik “Pink International Company“ Željko Mitrović, a prilog ćete videti u “Žikinoj šarenici“.

Za dobru muziku ove subote biće zaduženi Ivana Jordan koja će otpevati pesme “Lazarica“ i “Sviraj i ljubi me“, zatim Lena Kovačević koja će izvesti svoje dve pesme “Cafe“ i “Požuri“. U goste kod Žike i Marije stižu i Pinkove zvezdice Katarina Radulović i Bojana Radovanović koje su pozajmile glasove za sinhronizaciju filma “Vreme je za sankanje“, a otpevale su i naslovnu numeru. Pored te pesme, Katarina će otpevati numeru “Malo, malo“, dok će Bojana otpevati pesmu “Svet”. 

U nedeljnoj emisiji, sa Žikom i Marijom će razgovarati direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada, koji će govoriti o nedavno završenoj retrospektivnoj izložbi Marine Abramović “Čistač”, koja je izazvala veliko interesovanje u Beogradu. Osim što ćete saznati kako se Finci provode u Beogradu i kakvi su im utisci, u studio dolaze i gosti iz ruske škole.

Sjajna muzika očekuje vas i u nedelju – Slobodan Trkulja će govoriti o uspehu “Balkanopolisa” i nastupima na MAC 2020 i u Kini. Dejan Matić izvešće pesme “Gde ste sada prijatelji”, “Preko” i “Deficit”, a gosti će biti i Minja Subota i Leontina Vukomanović sa horom “Čarolija”.

Ne propustite još jedno zanimljivo izdanje emisije “Žikina šarenica” u subotu i nedelju, 1. i 2. februara od 10 časova na TV Pink!

#najava

#žikina šarenica

'