AKTUELNO

Guverner Arizone Dag Dusi saopštio je danas da je na mesto predstavnika te američke savezne države u Senatu SAD, koje je upražnjeno nakon smrti Džona Mekejna, imenovao bivšeg republikanskog senatora Džona Kajla (76).

Kajl je stigao do druge najviše rukovodeće pozicije u republikanskom rukovodstvu u Senatu pre nego što se povukao 2013, navodi Rojters, a Dusi tvrdi da niko u Arizoni nije spremniji da je predstavlja u Senatu SAD od Džona Kajla.

- On razume kako Senat funkcioniše i imaće neposredan i pozitivan uticaj koji će koristiti svim Arizoncima - saopštio je Dusi.

Mekejnova supruga Sindi čestitala je Kajlu imenovanje putem Tvitera.

- Džon Kajl je moj i Džonov dragi prijatelj. Velika je čast učinjena Džonu (Mekejnu) što je on (Kajl) spreman da se vrati u javnu službu kako bi pomogao državi Arizini - napisala je Sindi Mekejn.

Kajl je četiri mandata bio na službi u američkom Predstavničkom domu pre nego što je prvi put izabran u Senat 1994. Povukao se na kraju svog trećeg mandata, u januaru 2013.

Glasao je tada protiv zakona o zdravstvenom osiguranju poznatom kao "Obamaker". Kajl je trenutno angažovan kao lobista u pravnoj firmi "Kovington i Barling".

#Amerika

#Džon Mekejn

'