AKTUELNO

Ministar je potvrdio ubistvo teroriste.

Italijanska agencija Ansa javila je, pozivajući se na više izvora istrage, da je u pucnjavi u Milanu ubijen upravo osumnjičeni za napad u Berlinu - Anis Amri.

Ansa navodi da je Amri ubijen tri sata posle ponoći u mestu Sesto San Đovani u blizini Milana tokom rutinske policijske kontrole.

Policija je od Amrija tražila dokumenta, a on je iz ranca izvadio pištolj, pucao i ranio policajca Kristiana M., koji nije životno ugrožen.

Foto: Printscreen Twitter

Potom je došlo do pucnjave i Amri je ubijen, dodaje italijanska agencija.

Rojters je prethodno javio da je u Milanu ubijen muškarac za kog se veruje da je osumnjičeni za napad na božićnem vašaru u Berlinu, u kom je ubijeno 12 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Marko Miniti potvrdio je na pres-konferenciji da je ubijen Anis Amri, osoba osumnjičena za napad na božićnom sajmu u Berlinu.

Amri je nakon napada u Berlinu došao u italijansko mesto Ćiniselo Balzamo, gde je živeo pre četiri godine.

Kako je saopštio, Amri je u Italiju došao preko Francuske.

Kako javlja Rojters, dva brata sa Kosova stari 28 i 31 godinu, uhapšeni su u gradu Duizburgu u Nemačkoj. Međutim, portparol policije rekao je da ovo hapšenje nije povezano sa Amrijevim slučajem.

Forenzički dokazi iz kamiona kojim je na božićnom vašaru u Berlinu usmrćeno 12, a ranjeno skoro 50 ljudi, ukazuju da je za volanom bio Tunišanin Anis Amri, potvrdila je portparolka nemačkog saveznog tužilaštva Frauke Keler.

I. P.

#Berlin

#Policija

#Terorizam

'