AKTUELNO

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) pritvorila je pristalice međunarodne terorističke organizacije Islamska država, koja je skupila najmanje 157.000 dolara za teroriste u regionu Dagestana.

- Federalna služba bezbednosti u saradnji sa istražnim Komitetom, ruskim Ministarstvom unutrašnjih poslova i Federalnom službom za finansijski nadzor otkrila je aktivnost ilegalne ćelije u regionu Dagestan, koja je sakupljala i prenosila novac za međunarodnu terorističku organizaciju Islamska država - saopšteno je iz FSB, a prenosi TASS.

Kako se navodi, oni su skupili najmanje 10 miliona rubalja (157.000 dolara).

- Pripadnici radikalne ćelije koju čine stanovnici tog regiona organizovali su finansijsku podršku za aktivnosti međunarodne terorističke organizacije i u tu svrhu prikupili najmanje 10 miliona rubalja. Sredstva su prikupljena transferom preko platnih sistema i bankovnih kartica - saopšteno je.

Dvojica članova kriminalne bande su privedena, a oduzeti a su im dokumenta, telefoni i ostali materijal koji dokazuje njihovu kriminalnu aktivnost oko finansiranja Islamske države..

#Rusija

#Teroristi

'