AKTUELNO

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da pretnje upotrebom sile protiv Sirije predstavljaju grubo kršenje Povelje Ujedinjenih nacija.

- Pretnja upotrebom sile protiv jedne države članice UN je, samo po sebi, grubo kršenje Povelje svetske organizacije. To je ista ona organizacija u kojoj je ambasadorka SAD toliko aktivna, čime potvrđuje njen legitimitet - rekla je Zaharova, prenosi Tas s.

Ona je navela i da su ekstremističke grupe rešene da izbace iz koloseka mirovni proces u Siriji i da su te grupe spremne da pribegnu ekstremnim merama.

- Ekstremisti su intenzivirali svoje aktivnosti u trenutku kada su postignuti rezultati pregovaračkim metodama rešavanja situacije u Istočnoj Guti, a koje su omogućile da se spasu hiljade života običnih Sirijaca. Očigledno, oni nisu zainteresovani za takvo rešenje - istakla je Zaharova.

Ona je zaključila da su "aktivniji postali i pokrovitelji tih ekstremista, koji su, kako iskustvo pokazuje, spremni na ekstremne korake kako bi ostvarili svoje interese u Siriji, a koji nemaju nikakve veze sa istinskim interesima sirijskog naroda".

Pročitajte još: Britanija odlučuje o napadu: Hitan sastanak Vlade, ministri prekidaju odmor

#Marija Zaharova

#Rusija

#Ujedinjene nacije

'