AKTUELNO

Misterija nestanka Kolumbijke i srpske snajke Ane Knežević (40) i dalje je pod velom tajne, međutim, s obzirom na najnovije detalje iz istrage, postoji mogućnost da će se potraga za njom privesti kraju! Naime, kako navode italijanski mediji, David Knežević (36), državljanin Srbije, koji je optužen za otmicu supruge Ane, navodno je ukazao agentima FBI gde treba tražiti Anu.

Od juče ujutru, potraga je usmerene u potpunosti na područje Vićence, posebno na put Kosto u Kogolo del Čenđo. Štaviše, na zahtev istražitelja koji istragu o nestanku Ane drže u tajnosti, stigla je i naredba od gradonačelnika ovog grada da se iz tog razloga zatvori put koji se pretražuje.

- David Knežević je dao precizne naznake o tome gde bi Ana mogla biti, stoga je započeta detaljna potraga za 40-godišnjakinjom. Istražitelji od juče češljaju centimetar po centimetar. Ovo područje je prekriveno gustim grmljem, a u potragu su uključeni i specijalno obučeni psi - navode italijanski mediji i dodaju da istražitelji čvrsto veruju da je telo sakriveno upravo negde u šumi.

Danas se potraga nastavlja, na licu mestra pored istražitelja i španske, kao i italijanske policije, tu su i vatrogasci zbog nepristupačnosti određenim delovima ovog područja.

Inače, kako smo ranije pisali, tim odbrane Srbina, koji je u pritvoru od hapšenja u maju, izjavio je pred sudom u Majamiju da su tužioci i FBI obmanuli sudiju pričama o nasilnom sukobu para u njenom stanu u Madridu, navodeći da dokazi koji su stigli pokazuju da u stanu nisu pronađeni tregovi krvi, kako su to tvrdile američke i španske vlasti.

Advokati su otkrili da je 24. jula dobijen izveštaj španske nacionalne policije u kom se „zaključuje da uzorci uzeti iz stana nisu krv“. Međutim, sada je očigledno došlo do obrta, s obzirom na to da je navodno Knežević sada ukazao u kom smeru bi trebalo da traže telo Ane.

- Interesantno je da Knežević sve vreme pred sudom negira umešanost u nestanak supruge, tako da sada dodatno zbunjuje ova potraga u Italiji i to što je on navodno iz pritvpora ukazao istražiteljima gde da traže - objašnjava izvor.

Podsećanja radi, nestanak Ane Knežević, rodom iz Kolumbije, prijavljen je 2. februara u Madridu , saopštila je španska nacionalna policija, koja istražuje njen nestanak kao mogući slučaj ubistva i traga za njenim telom. Agenti FBI-a su pomogli španskim vlastima u tim pretresima, a potraga je očigledno i dalje u toku.

Kako su španski mediji prenosili, postoje određeni dokazi koji navode da se radi o jezivom zločinu, iza kojeg, kako se sumnja, stoji Anin suprug. Najpre su njenim prijateljima stizale sumnjive poruke gde navodno navodi da je upoznala muškarca, a kako nakon toga više nije odgovarala na njihove pozive, alarmirali su policiju. Svetlo sumnje je odmah palo na Kneževića zbog burnog razvoda koji su imali neposredno pre toga. Razlog više bila je i bogata imovina koju je trebalo da podele.

Autor: Iva Besarabić