AKTUELNO

Motiv zločina još uvek nije poznat, ali policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti.

Počinilac napada na kalifornijski dom za veterane koji boluju od posttraumatskog stresnog poremećaja, Albert Vong (36) bio je štićenik tog doma i nedavno je odatle izbačen. Vong je bio pešadinac, a proveo je godinu dana u Avganistanu, od 2011. do 212. godine.

AP navodi da je imao brojna vojna odlikovanja, uključujući i jedno za odličnog strelca.

U domu su nađeni leševi tri žene zaposlene u domu zajedno sa ubicom, koji ih je prethodno držao kao taoce, saopštili su zvaničnici. U pitanju su direktorka programa za veterane Kristin Leber (48), direktorka klinike Dženifer Golik (42) i psiholog Dženifer Gonzales (29).

- Ove hrabre žene su bili ostvareni profesionalci, koji su svoje karijere posvetili veteranima naše nacije, a blisko su radili sa onima kojima je pažnja najviše bila potrebna nakon tura u Iraku i Avganistanu - navodi se u saopštenju doma za veterane, prenosi AP.

Četiri tela otkrivena su skoro osam sati nakon što je naoružani napadač upao u deo objekta gde se održavala zabava povodom odlaska jednog od zaposlenih u domu u kome se leče vojnici koji su se borili u Iraku i Avganistanu.

Još uvek je "rano da se kaže da li su žrtve izabrane slučajno" jer istraga još uvek nije utvrdila motiv, rekli su zvaničnici policije. U domu se nalazi oko 1.000 ljudi, navela je agencija AP.

#Policija

#SAD

#Taoci

#Ubistvo

'