AKTUELNO

Kampanja oko predsedničkih izbora u SAD-u se zahuktava. Posle odustajanja aktuelnog predsednika od kandidature, i dolaska Kamale Haris na njegovo mesto kao kandidat demokrata, oglasio se Donald Tramp trenutno Kamalin protivkandidat na izborima koji kaže da su demokrate protivustavno uzele kandidata za kojeg se znalo da će biti poražen i bez ceremonije ga zamenile novim kandidatom.

- Ovo nikada nije urađeno i predstavlja pretnju demokratiji, ali sam potpuno spreman da prihvatim rezultate ovog puča i zamenim Džoa ludom Kamalom Haris - naveo je Tramp

Veljko Jovanović, analitičar rekao je u Novom jutru kod Jovane Jeremić na Pink TV da Tramp ima pravo da se ljuti.

- To je već po svima već završena priča, i mise tu nemožemo mešati i mormao se složiti da će verovatno najveću podršku moderatora i televizija imati predstavnica demokrata dok će veću podršku naroda imati Tramp - kaže Jovanović.

Kako je rekao ne vezano ko odnese pobedu, Srbija kao jedna ozbiljna zemlja mora da neguje dobre i prijateljske odnose sa bilo kojim budućim predsednikom Amerike.

- Srbija neguje neguje odlične odnose i sa istokom i sa zapadom i sa Moskvom i sa Vašingtonom i sa Briselom i sa Pekingom i stvarno ne vidim razlog da to ne bude ni posle američkih izbora, iako će američki izbori i sam ishod doneti velike promene po pitanju sukoba na Bliskom sukobu, rata u Ukrajni - kaže Jovanović.

On je naglasio da ne vezano ko bude budući predsednik Srbija mora da ima dobre odnose sa Amerikom jer je amerika pored Kine i Rusije najveća svetska sila i ako ne sarađujemo sa njima bićemo u jako lošijoj poziciji.

Autor: Dalibor Stankov