AKTUELNO

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp rekao je da neće voditi još jednu predizbornu debatu sa potpredsednicom SAD i kandidatom demokrata Kamalom Haris.

On je ovu izjavu dao u sredu, nekoliko sati nakon što je Foks njuz pozvao dvoje kandidata na izborima za predsednika 5. novembra, da učestvuju u mogućoj drugoj debati 24. ili 27. oktobra, prenosi Rojters.

Tramp je u poruci na društvenoj mreži naveo da je "sada veoma kasno da se vodi debata" i da "nema o čemu da se raspravlja".

On i Haris su prvi put debatovali 10. septembra.

Tramp je ranije odbio poziv CNN-a za debatu 23. oktobra, koju je Haris prihvatila.

Tramp je prethodnih dana oštro kritikovao to što je Vašington izdvojio gotovo 300 milijardi dolara pomoći za Ukrajinu, dok stanovnici SAD koji su pogođeni uraganom dobijaju samo po 750 dolara za hitne potrebe.

Tramp je za Foks njuz istakao da postoji veliki jaz između pomoći koju SAD daju Ukrajini i drugim stranim zemljama u odnosu na pomoć koju dobijaju Amerikanci koji su pogođeni prirodnim katastrofama, uključujući uragan "Helena".

Takođe je izrazio nezadovoljstvo zbog načina na koji američka administracija na čelu sa predsednikom Džozefom Bajdenom, reaguje na posledice prirodne katastrofe, posebno u državama kao što je Severna Karolina.

Autor: Jovana Nerić