AKTUELNO

Iako je za života izrazila želju da Kamila Parker Bouls dobije titulu kraljice, šuškalo se da je kraljica Elizabeta to učinila isključivo kako bi ostavila dobar utisak na javnost. Pokojna kraljica navodno nikada nije prihvatila drugu ženu svog sina, a glavni razlog je taj što je vojvotkinja od Kornvola "ukrala vreme koje je Čarls trebalo da provede sa svojim sinovima", prinčevima Vilijamom i Harijem.

"Mislim da je njihov odnos sada topao, ali nije uvek bilo tako", piše Peni Džunor u svojoj knjizi "Prince William: Born to Be King" ("Princ Vilijam: Rođen da bude kralj").

Elizabeta je verovala da je Kamila nedostojna krune zbog brojnih ljubavnih veza koje je imala pre afere s Čarlsom. Takođe, kraljici je smetalo i Kamilino poreklo, odnosno činjenica da ne potiče iz aristokratske ili barem ugledne porodice.

"Kraljica je insistirala da Kamila nestane iz Čarlsovog života i pre Dajanine smrti", otkrila je jednom prilikom Peni Džunor, dok je njen lični sekretar Ser Robert Felous, inače suprug Dajanine sestre, snažno učvrstio njenu poziciju.

"Svesno ili ne, Kamila je bila odgovorna za sve katastrofe koje su zadesile Čarlsa otkako se oženio, a kraljica to ne oprašta", zaključila je Peni.

Elizabeta je u iznenadnom obraćanju narodu 2022. godine otkrila da želi da Kamila bude kraljica nakon što Čarls sedne na presto.

Foto: Tanjug AP/Yui Mok

"Kada moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu", istakla je.

Mnogi ističu da je Elizabeta ovim istupom pokazala Kamili da ima njenu bezuslovnu podršku bez obzira na to što se ranije pričalo i da ceni što je usrećila njenog sina uprkos skandalu i njegovom razvodu. Neki su pre ove kraljičine poruke sugerisali da bi vojvotkinja od Kornvola trebala da dobije titulu kraljica supruga kada Čarls postane kralj.

Inače, Kamila i Čarls su se upoznali na polo utakmici i zaljubili, ali njihova veza se brzo završila. Viđali su se kasnije kada su oboje bili u braku, a 2005. su krunisali svoju vezu skromnim venčanjem, zbog čega je ona navodno bila ljuta na kraljicu.

Autor: Dubravka Bošković