AKTUELNO

Jedan od osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi navodno je nakon hapšenja mučen strujom!

Telegram kanal SOTA objavio je užasavajuću fotografiju na kojoj se vidi osumnjičeni Tadžikistanac, zgrčenog lica i spuštenih pantalona, kome su genitalije povezane sa žicama vojnog terenskog telefona!

- Novi dokaz o mučenju osumnjičenih za teroristički napad postaje viralan na internetu. Na fotografiji se vidi Šamsidin Fariduni koji je verovatno preživeo strujne udare. Pored njega se vidi vojni terenski telefon TA-57 koji je korišćen za mučenje - navodi SOTA.

Telegram kanal Siva zona navodi da se kroz žice pušta struja do 80 volti.

- Okretanjem zavojnice (induktorske ručke) kroz žice se puštaju pražnjenja struje do 80 volti. Žice su povezane sa zatvorenikom genitalijama odnosno prstima ili ušima - navodi Siva zona.

Osumnjičeni državljanin Tadžikistana je u subotu na saslušanju nakon hapšenja drhteći priznao da je stigao iz Turske 4. marta i da mu je naređenje glasilo da se pobiju svi prisutni u koncertnoj sali.

Za to mu je obećana nagrada od pola miliona rubalja. Pola novca mu je navodno odmah prebačeno na karticu nakon čega je usledila obuka od mesec dana. Takođe je rekao da ne ne zna ko mu je dostavio oružje.

Pripadnik ruske bezbednosne službe, podsetimo, odsekao je nakon hapšenja uvo jednom od osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi! Na užasavajućem snimku, koji traje desetak sekundi, vidi se jedan od osumnjičenih, koji vezan leži na zemlji, a kome muškarac u maskirnoj uniformi nožem odseca deo uva i stavlja mu ga u usta.

Foto: Twitter.com

Grupa terorista, podsetimo, upala je u koncertnu salu Krokus na severozapadu Moskve u petak oko 20 sati i otvorila vatru na okupljene. Teroristi su pucali u ljude iz neposredne blizine i potom podmetnuli požar.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je 137 osoba, među kojima i troje dece, a 180 ljudi je povređeno.

Teroristi su uhapšeni u subotu oko 3 sata ujutru dok su bežali ka granici sa Ukrajinom.

Autor: