AKTUELNO

Optuženi Kristijan Brukner braniće se ćutanjem pred nemačkim sudom u vezi sa optužbama za seksualne delikte, izjavio je danas njegov advokat Fridrih Flišer.

Filšer je rekao da očekuje da ce njegov klijent biti oslobođen optužbi, nazivajući dokaze u optužnici "bezočnima", preneo je AP.

Brukner (47) se nalazi pod istragom u vezi sa nestankom britanske devojčice Medlin Meken 2007. godine u Portugaliji.

Foto: Tanjug AP/Julian Stratenschulte/dpa via AP

Suđenje Brukneru je počelo pre nedelju dana, ali je odloženo prvog dana nakon što je Filšer podneo prigovor protiv sudije porotnika za koju se tvrdi da je na društvenim mrežama širila poziv na ubistvo bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara.

Ta žena sudija porotnik je udaljena iz slučaja i sada se i sama suočava sa istragom zbog sumnje da je uputila javni poziv da se izvrše krivična dela.

Brukner, koji se već nalazi u zatvoru u Nemačkoj zbog silovanja žene u portugalijskom regionu Algarve, gde je Meken nestala, suočava se sa tri optužbe za silovanje i dve za seksualno zlostavljanje dece, što je počinio između 2000. i 2017. godine.

Foto: Tanjug AP/Joao Matos

Među optužbama sa kojima ce se Brukner suočiti u sudnici u Brunsviku, u severnoj Nemačkoj, su i one za silovanje žene stare oko 70 godina u njenoj kuci u Algarveu, seksualno zlostavljanje 14-godišnje devojčice, kao i za silovanje mlade žene u njenoj kući 2004. godine, prenosi Rojters.

Brukner nije optužen u slučaju Meken, ali se nalazi pod istragom zbog sumnje za ubistvo.

On je proveo mnogo godina u Portugaliji, uključujući i odmaralište Praja da Luz u vreme kada je Medlin tamo nestala 2007. godine.

Brukner je negirao bilo kakvu umešanost u njen nestanak.