AKTUELNO

Kristijan Post, bivši prijatelj osumnjičenog Kristijana Bruknera za nestanak male Medlin Meken u Portugalu 2007. godine, nada se da će nemački pedofil ostati dugo iza rešetaka i da nikada neće izaći.

On smatra da je njegov bivši prijatelj pretnja po druge i da ukoliko mu se dozvoli da izađe na slobodu to će biti "zastrašujuće".

Ukoliko bude oslobođen na aktuelnom suđenju to će se desiti u narednih 18 meseci jer mu je toliko vremena ostalo do kraja trenutne zatvorske kazne.

Kristijan se trenutno suočava sa suđenjem u Nemačkoj optužen za seksualni zločini koji nisu povezani sa slučajem nestanka male Medi. Njemu se sudi i za pet seksualnih delikata koje je navodno počinio u Portugalu između 2000. i 2007. godine koja nisu povezana sa nestankom devojčice.

Foto: Tanjug AP/Julian Stratenschulte/dpa via AP

On je i ranije insistirao da nije odgovoran za nestanak devojčice. Pokušao je da svoju nevinost "dokaže" pismima u kojima je istakao da "nije ubica i da protiv njega nema dokaza iako ceo svet u to veruje".

Prema jednom britanskom bivšem iseljeniku, Brukner je planirao da otme malu Medlin i proda je paru koji nije mogao da ima decu. Ken Ralfs (57) rekao je da veruje da su Brukner i njegov saučesnik na kraju sledili plan, ciljajući na Madlin u spavaćoj sobi u odmaralištu.

Podsetimo, mala Medlin je nestala iz svoje spavaće sobe 3. maja 2007. godine dok su njeni roditelji tokom porodičnog odmora večerali sa prijateljima u blizini u letovalištu Praja da Luz.