AKTUELNO

Bivši američki predsednik Donald Tramp je juče kazao da kada on pobrka imena, to radi namerno. Naime, tokom govora koji je održao prošlog meseca, Tramp je pomešao Niki Hejli, suparnicu za republikansku predsedničku nominaciju, s bivšom demokratskom predsednicom Zastupničkog doma Nensi Pelosi.

Takođe je sugerirsao da je bivši predsednik Barak Obama još uvek na dužnosti.

"Kada sam namerno zamenio imena, rekli su da ne razlikujem Pelosi od Niki. Ja sam izvrsan govornik. Što se tiče funkcije Obame, to je bio sarkazam, a ne gaf", rekao je juče Tramp na skupu u Južnoj Karolini.

Anketa: 78 posto ispitanika smatra da je Bajden prestar

Nakon što je prošlonedeljni izveštaj ukazao na to da američki predsednik Džo Bajden (81) možda ima problema s pamćenjem, u prvi plan američke predizborne kampanje stavljeno je pitanje starosti i mentalne sposobnosti.

Hejli (52) je pozvala da se svim predsedničkim kandidatima starijim od 75 godina, što uključuje Bajdena i Trampa, testira mentalna sposobnost. Prema ovonedeljnoj anketi Rojtersa/Ipsosa, oko 78 odsto ispitanika, uključujući 71 odsto demokrata, smatra da je Bajden prestar za rad u vladi. Za Trampa to smatra 53 odsto ispitanika.