AKTUELNO

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države neće preživeti ukoliko Džo Bajden ponovo postane predsednik te zemlje.

- Po mom mišljenju, najgora stvar koja može da se dogodi jeste da Bajden ponovo postane predsednika. Iskreno, iz mnogo razloga, naša zemlja to ne bi preživela, rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

Dodao je da je Bajden "nesposoban i najgori predsednik u istoriji Sjedinjenih Država".

-To svi znaju, istakao je Tramp.

Komentarišući to što je Bajden nedavno dobio podršku sindikata radnika u autoindustriji UAW, Tramp je poručio da, kako je rekao, više neće biti radnika u autoindustriji u Sjedinjenim Državama, već će "sve to otići u Kinu i druge zemlje".

On je istakao da bi, ako ponovo postane predsednik, uveo carine na robu koja se uvozi iz Kine, dodavši da bi one mogle da iznose i više od 60 procenata.

- Moramo to da uradimo, rekao je Tramp.

Bivši predsednik SAD upozorio je i na razvoj veštačke inteligencije, rekavši da je to "zastrašujuće".

- Pre neki dan sam video kako su napravili lažan snimak na kom govorim o nekom proizvodu. Ne možete ni da primetite razliku. Mora nešto da se učini u vezi sa tim, i to brzo, poručio je Tramp.

On je naveo da bi tehnologija veštačke inteligencije mogla da bude zloupotrebljena na razne načine, uključujući ratove, dodavši da je napredak u razvoju te tehnologije "ogroman problem".

Autor: