AKTUELNO

Obilne sneže padavine danas su pogodile delove Kine, zbog čega su tamo zatvoreni mnogi autoputevi, dok je veliki broj polazaka vozova i avionskih letova otkazan, a čak je prekinuta i fudbalska utakmica između Vijetnama i Uzbekistana u južnoj kineskoj pokrajini.

U središnjoj provinciji Hubei, deonice na više od 30 autoputeva su zatvorene zbog ledenih uslova, javila je kineska agencija Sinhua.

Foto: Printscreen Youtube

Tri železničke stanice u Vuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, otkazale su više od stotine polazaka vozova, navodi Rojters.

Do podeva je otkazano 95 avionskih letova na Međunarodnom aerodromu Vuham Tianhe, zbog čega je 1.200 putnika ostalo u nevolji.

Foto: Printscreen Youtube

I aerodrom u Naningu, glavnom gradu južnog kineskog autonomnog regiona Guangsi Džuang, takođe je otkazao veliki broj letova.

U Čangdžuu u juuznoj provinciji Đijangsu, druga polovina utakmice Azijskog kupa prekinuta je pošto je sneg prekrio fudbalski teren.

Foto: Printscreen Youtube

Nacionalni meteorološki centar danas je proglasio narandžasti meteo-alarm na snežne oluje u središnoj i istočnoj Kini, što je drugi najviši stepen u kineskom meteorološkom upozoravajućem sistemu.

Pročitajte još: Tragedija u Indiji: Poginulo 13 hodočasnika u udesu autobusa

#Kina

#Put pod snegom

#Sneg

'