AKTUELNO

Bivši vlasnik preduzeća Ilja Averjanov je otvorio vatru u zgradi konditorske fabrike „Menjševik“ na jugoistoku Moskve. U pucnjavi je poginula jedna osoba, a dve su ranjene.

U jugoistočnom delu Moskve došlo je do pucnjave u kojoj je poginula najmanje jedna osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije. Napadač je navodno uzeo i taoce, prenose RIA Novosti.

Mediji su objavili fotografiju napadača.

Jutros je policija izjavila da je u Ulici Ilovajskoj došlo do sukoba „između poslovnih subjekata“ i da je jedan od učesnika pucao u protivnika.

- Do konflikta je došlo zbog imovinskog spora oko 9.13 časova po lokalnom vremenu u Ulici Ilovaiskaja broj 20. Jedan od muškaraca koji je učestvovao u pregovoru pucao je u drugog. Žrtva je preminula. Policija sprovodi mere kako bi osumnjičenog privela - izjavili su zvaničnici iz Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, prenose RIA Novosti.

Policija je ušla u zgradu fabrike. Ne čuju se pucnji, prenose mediji.

- Zvanično poričemo informaciju da se u zgradi nalaze taoci - saopštila je pres-služba Uprave policije za grad Moskvu.

​Policija je nakon pucnjave opkolila područje i pokušala da uspostavi kontakt sa osumnjičenim. On nije želeo da pusti ranjene.

Averjanov je rekao da je njegova kompanija oduzeta na osnovu falcifikovanih dokumenata, da je opljačkan i da ima osmoro dece.

Kako javlja list „Komersant“, jednom od poverilaca fabrika je dugovala više od 141 miliona rubalja (oko dva miliona evra). Zaključen je prijateljski sporazum, prema kojem je bivši vlasnik preduzeća, Ilja Averjanov, trebalo da preda zgradu fabrike u zamenu za izmirenje duga, ali to se nije dogodilo.

#Moskva

#Napad

#Pucnjava

'