AKTUELNO

Najmanje jedna osoba je ubijena, a tri osobe su povređene, nakon što je 19-godišnji student otvorio vatru na svoje drugove, a potom se i ubio, na koledžu u ruskom gradu Blagoveščensku.

Naoružan sačmaricom, napadač je otvorio vatru u sopstvenoj klasi, teško povređujući nekoliko ljudi, od kojih je jedna podlegla povredama. Kada je policija stigla na lice mesta, napadač je odbio da se preda i okrenuo je oružje ka sebi.

Ruski strogi zakoni oko vatrenog oružja omogućavaju privatnim građanima starijim od 18 godina da dobijaju dozvole za oružje za samoodbranu, sport i lov, kao i za kolekcionare.

Policija je i dalje na mestu zločina, prema snimcima sa mesta događaja koje su snimili očevici. Drugi video objavljen na društvenim pokazao je povređenog mladića kako leži na podu.

Istražitelji tek treba da utvrde tačne motive napada, ali inicijalni izveštaji ukazuju da je pucnjavi prethodila prepirka i neprijateljstvo između kolega iz razreda.

U drugim nepotvrđenim izveštajima navodi se da je napadač izbačen sa nastave jer je kasnio, ali da se nakon toga vratio sa oružjem i otpočeo pucnjavu.

Prema prvim informacijama, ranjena su tri mladića, od 17, 19 i 20 godina. 

#Pucnjava

#Rusija

'