AKTUELNO

Libanske bezbednosne snage upotrebile su suzavac i vodene topove kako bi rasterale demonstrante oko američke ambasade u Bejrutu.

Sukobi su počeli kada su demonstranti pokušali da uđu u zgradu Ambasade, pa je u njihovom pravcu ispaljen suzavac.

Foto: Tanjug AP

Učesnici protesta nosili su palestinske zastave, a otvorili su vatru i bacali projektile na bezbednosne snage, koje su postavile barikade na putu ka američkoj ambasadi na severu Bejruta.

Foto: Tanjug AP

Zasad nema informacija o povređenima, a na snimcima se vidi kako demonstranti bacaju kamenice na Ambasadu.

Nakon Trampove odluke o priznanju Jerusalima kao prestonice Izraela izbili su nasilni protesti i došlo je do sukoba u toj zemlji i Palestini. Dve osobe su poginule, a na stotine ih je povređeno.

Foto: Tanjug AP

Više stotina Palestinaca i njihove pristalice protestovalo je u subotu u Rimu, a grupa maskiranih napadača je u subotu uveče Molotovljevim koktelima napala na sinagogu u Geteborgu u Švedskoj.

Foto: Tanjug AP

Ministri spoljnih poslova arapskih zemalja zatražili su na sastanu u Kairu od SAD da ukinu odluku predsednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

Oni su ocenili da će to imati ozbiljne posledice po razvoj događaja, jer stavlja Vašington na stranu okupatora i predstavlja kršenje međunarodnog prava.

#Izrael

#Protest

'