AKTUELNO

Svake godine na potragu za nestalom devojčicom trošilo se na stotine hiljada funti, a mediji pišu da je od 2011. godine do danas utrošeno više od 13 miliona funti (14,7 miliona evra).

Policija koja istražuje nestanak Medlin Meken treba da dobije stotine hiljada funti novih sredstava u nastojanju da konačno otkrije šta se dogodilo sa devojčicom koja je nestala dok je letovala sa porodicom u Portugalu.

Očekuje se da će Ministarstvo unutrašnjih poslova odobriti tražena sredstva, prenose britanski mediji.

Medlin Meken nestala je u maju 2007, iz hotela u gradu Praja da Luz.

Svake godine na potragu za nestalom devojčicom trošilo se na stotine hiljada funti, a mediji pišu da je od 2011. godine do danas utrošeno više od 13 miliona funti (14,7 miliona evra).

Izvor blizak istrazi rekao je da će roditelji male Medi biti oduševljeni ovim vestima.

"To će im dati novu nadu", rekao je izvor.

Postojala je bojazan da bi istraga o slučaju nestale devojčice mogla biti smanjena zbog smanjenja budžeta.

Medina braća i sestre Šon i Ameli Meken bili su u istoj prostoriji kao i njihova, tada trogodišnja sestra, kada je ona nestala.

Medi je nestala iz svog kreveta u vili za odmor dok su njeni roditelji Džeri i Kejt, iz Rotlija u Lesterširu, večerali sa prijateljima u obližnjem tapas restoranu udaljenom samo 55 metara.

Kejt je proverila decu u 22:00 da bi otkrila da je Medi nestala, a blizanci su i dalje čvrsto spavali u svojim krevetićima.

"Sve dok postoje neodgovorena pitanja, mogu da vidim zašto postoji slučaj. Ali, u ovo vreme stisnutih budžeta, takođe vidim zašto bi se podigle obrve. Razumem frustracije porodica nestale dece koja nemaju luksuz ovakvog tekućeg finansiranja", rekao je bivši detektiv Metropoliten policije Piter Bleksli.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova potvrdio je sinoć da je primio zahtev za dalje finansiranje, ali se ne zna tačan iznos o kome se razgovara.

Ove godine se približava šesnaesta godišnjica nestanka Medlin Meken. Ukoliko je i dalje živa, u maju će napuniti 20 godina.