AKTUELNO

Očekuje se da će tokom današnjeg dana početi pregovori Kijeva i Moskve, na neutralnom terenu između Ukrajine i Belorusije. Za danas je zakazana i hitna, specijalna sednica Generalne skupštine UN.

Urednik Srpskog telegrafa Dražen Ostojić kaže da nikome ne odgovara da sukob Rusije i Ukrajine treba da se nastavi, i da je sjajna vest ta, što će danas uslediti pregovori.

- Voleo bih da pregovori urode plodom, da rat prestane... Važno je reći da je NATO prekršio sve dogovore, i zato je Putin ovako ozbiljan. Videćemo na šta će sve da izađe, ali eto, ostaje nam nada da će sve da se reši i zaustavi - kaže Ostojić.

Kako je dodao, potrebno je naći zajednički jezik među gradovima u Ukrajini, kao što je slučaj sa jednim koji je dao vlast Rusiji, i sada deca najnormalnije idu u vrtiće.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moram da kažem da sam pre 15 godina bio u Ukrajini, i doživeo samo prijatne trenutke, a posle toga sam bio u Moskvi... Ponašali su se prema nama kao da smo braća, pa zvali neke Ruse, pa smo se družili... Šta se desilo sa tim ljudima, meni nije jasno, kako su uspeli da ih preokrenu... Neko im je namestio mišljenje da je njima bliži zapad nego slovenski narodi, što je strašno - navodi Ostojić.

Novinarka Olivera Miletović objašnjava da je činjenica, da je čitav sukob započeo jer je NATO prekršio sve dogovore, i počeo da postavlja naoružanje kod granica Rusije.

- Moramo znati da se Rusija ne može objasniti, već da u Rusiju moramo verovati. Ja kao neko ko je tako vaspitan ovako kako je vaspitan, mnogo bolje razumem šta je kijevska Rusija, ko je krstio Rusiju u Kijevu.... Ono što je za nas Prizren, to je za Rusiju Kijev - rekla je Miletović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekla, u pitanju je isti narod koji živi i u Ukrajini i u Rusiji.

- Podržavati zapad u njihovoj nameri da nas suprotstave, nije uspeo ni kada je Nedić bio... Ne voli niko od evrounijata Kijev i Ukrajinu više od nas Rusofila i Rusa. Kijev je majka svih ruskih gradova, kao što je za nas Prizren - navodi Miletović.

Kako kaže, odluka predsednika Srbije bila je najbolja moguća solucija.

- Problem nastaje kod drugosrbijanaca. To je nedopustivo da oni koji vode kampanju protiv rukovodstva, interesa ove zemlje... Oni vode propagandu neviđenih razmera. Sinoć je Prokić pokušao da imputira kako predsednik nema jasan stav, citirao je Majku Jevrosimu, a to su ti klipovi koji se podmeću... Oni su u stvari vrlo nervozni zbog izbora koji slede... - dodala je Miletović.

Autor: