AKTUELNO

Čim je sela u njegov automobil, poslala je majci poruku.

Bivši osuđenik sa istorijom nasilnih seksualnih zločina pojavio se na ruskom sudu pod optužbom da je ubio bivšu pripadnicu američke mornarice Ketrin Siro, koja je ušla u njegov automobil prošle nedelje u žurbi da stigne na kliniku u Nižnjem Novgorodu.

Nakon ulaska u automobil sa strancem, Ketrin je majci poslala poruku.

“Nadam se da me neće oteti”, napisala je prošlog utorka nešto iza 6.30 uveče.

Aleksandar Popov (43) snimljen je u sudnici u subotu kasno popodne, nakon što je ranije tog dana pronađeno telo 34-godišnje Amerikanke u šumskom području. On je optužen za ubistvo nakon što je priznao da je silovao i izbo Ketrin Siro, ostavivši je da umre.

Popov, kako prenosi “Njujork post”, ima poduži dosije na kojem se nalaze presude za silovanje i seksualni napad, kao i huliganstvo i pljačka.

Ketrin Siro, koja se u Rusiju preselila iz Kalifornije 2019. da uči pravo na Univerzitetu Lobačevski, nestala je u utorak uveče. U žurbi je prihvatila da uđe u auto sa strancem umesto da sačeka “Uber”.

Foto: Tanjug AP/ROMAN YAROVITSYN

Popov je rekao istražiteljima da ju je odvezao u šumu van Nižnjeg Novgoroda, gde ju je silovao i udarao pesnicama. Potom ju je ubo nožem tri puta i “ostavio da umre u šumi” van predgrađa Bor u kojem je živela.

Popovu je određen pritvor od dva meseca, a preti mu doživotna robija.

#Rusija

#Ubistvo