AKTUELNO

Poslala snažnu poruku!

Glumica Milena Radulović, koja je početkom ove godine optužila svog nekadašnjeg profesora glume, Miroslava Miku Aleksića, za silovanje, oglasila se o slučaju profesora Nenada Prokića.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Naime, mlada glumica je na svom Instagram profilu objavila stori u kojem daje podršku studentkinjama dramskih umetnosti, koje su pomenutog profesora optužile za seksualno uznemiravanje.

- Ne prihvatamo da se proceduralni razlozi, pretnje tužbama i povezivanje na zastarele pravilnike budu prepreka ostvarivanju pravde za sve one koje su Nenad Prokić i drugi seksualno uznemiravali i kontinuirano zloupotrebljavali poziciju moći – stoji na Instagram storiju koji je podelila Radulovićeva.

Foto: Instagram.com/mileena_radulovic

Podsetimo, prijave studentkinja protiv Prokića usledile su nakon slučaja silovanja glumica u školi Mike Aleksića, kada je FDU pokrenuo platformu "Protiv nasilja" u sklopu Studentskog parlamenta. FDU je tada objavio da im je od 21. januara do 17. februara 2021. stiglo 12 prijava zbog seksualnog uznemiravanja protiv šest zaposlenih, među kojima je i Nenad Prokić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Autor: P.R.

#Milena Radulović