AKTUELNO

Dvojica zvaničnika mogu se pohvaliti izuzetno skupocenim vozilima koje koriste u predsedničke svrhe.

Na sastanak u Ženevi predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Džo Bajden stigli su svaki sa svojom pratnjom u blindiranim i neprobojnim limuzinama "Aurus" i "Cadillac", opremljenim tajnim uređajima.

Foto: Tanjug AP/Martial Trezzini/Keystone

Aurus Senat je nova limuzina ruskog predsednika Vladimira Putina i ovaj luksuzni automobil košta "samo" 250.000 dolara, dok će postojati i ona jačih performansi od 275.000 i ona najjača do 300.000 dolara.

Foto: Tanjug AP/Markus Schreiber

Predsednik SAD stigao je u svom Cadillacu pod imenom "Zver" koji vredi 1,5 miliona dolara i može se pohvaliti kamerama za noćno posmatranje, topovima sa suzavcem i oklopom debelim 20 centimetara.

Njegova vrata su teška kao kod aviona Boing 757, a njegove gume ne mogu biti probijene. U unutrašnjosti "Zveri" predsednik na raspolaganju ima ugrađen savremeni sistem za komunikaciju težak oko devet tona.

Ruski predsednik se takođe može pohvaliti jedinstvenom blindirnom limuzinom, u kojoj će, kako se tvrdi, putnici biti bezbedni čak i pod vodom, piše Autoblog.

Aurus (model Senat) namenjen za čelnike države ruskog automobilskog brenda klase deluks Državnog naučnog centra NAMI poseduje motor V8 od 4,4 litra sa 598 konjskih snaga.

#Džo Bajden

#Vladimir Putin