AKTUELNO

Policija iz Ohaja smatra da je mrtav dečak koji je pronađen u dimnjaku zapravo Harli Dili koji je gotovo pre mesec dana nestao na putu do škole.

- Ovaj rezultat istrage nije niko priželjkivao, ali... Barem sada porodica zna šta se dogodilo - rekao je juče Robert Hikmen, načelnik policijske stanice Port Klinton.

14-godišnji Harli poslednji je put viđen 20. decembra u Port Klintonu dok je u jutarnjim satima odlazio u školu. Policija je helikopterima, policijskim psima i službenicima na terenu pretražila više od 150 hektara područja, piše CNN.

U ponedeljak su policijski službenici istražili neseljenu vikendicu koja je bila u fazi renoviranja i u njoj pronašli telo dečaka. Nije bilo znakova prisilnog ulaska u kuću.

- Pronašli smo Harlijev kaput i naočare na spratu kuće, pored dimnjaka. Zatim smo uočili njegovo telo koje je bilo zaglavljeno u dimnjaku - kazao je Hikmen.

Obdukcija je izvršena u utorak, a rezultati su pokazali da se verovatno radilo o nesretnom događaju.

- Izgleda da se Harli popeo na krov i ušao u dimnjak. Kada se našao u njemu, jakna i naočale su mu pale na pod, a on se zaglavio - objasnio je Hickman.

Nije za sada poznato zašto je dečak pokušao da uđe u dimnjak.

#Dečak

#Ohajo | Ohio

#Smrt

'