AKTUELNO

Policija je završila uviđaj o otmici trinaestogodišnjeg Petra Mitrovića iz Stare Pazove koji je nestao u subotu, a koji je pronađen u kamp naselju kod mesta Belegiša u napuštenoj vikendici.

Petar je pronađen u kući strave posle potrage koja je trajala nekoliko sati. Iza zaključanih vrata ove potpuno napuštene kuće usred šipražja puna 22 sata mali Petar je proveo u nehumanim uslovima!

Kilometrima oko kuće nema nigde nikoga, tako da su otmičari očigledno pažljivo skovali pakleni plan i imali rezervu čak i da im Petar pobegne, jer bi iz ove šume teško uspeo da pronađe izlaz.

Foto: informer.rs

Takođe, nikakvi zvuci koji bi mogli da ih odaju ne bi se mogli čuti usred ovog bespuća. Napušteni objekat koji se sastoji samo iz jedne prostorije u kojoj su držali vezanog dečaka, zaklonjen je šibljem.

Naime, Petar je otet u subotu veče, kada mu se nakon izlaska izgubio svaki trag. 15 minuta nakon ponoći komunicirao sa majkom mobilnim telefonom, kada je kroz plač rekao "ne znam gde se nalazim, skidajte mi ovo sa glave", nakon čega je postao nedostupan.

Policiji su pomogle kamere jer je preko njih identifikovano vozilo koje je moglo biti korišćeno u otmici.

Foto: informer.rs

Načelnik policije Dejan Kovačević je neposredno rukovodio operacijom i bio sa policijom koja je vršila pregled terena.

- Išli su pet-šest kilometara kroz šumu i došli do lokacije gde je jedan od uhapšenih ukazao gde se Petar nalazio - rekao je Rebić.

- Dečak nije bio vezan, ali jeste boravio 20 sati u nehumanim uslovima - kaže direktor policije.

On nije bio mučen i nije imao vidljive povrede. Bio je u svesnom stanju kada je pronađen.

Foto: informer.rs

Motiv otmice biće utvrđen istragom, kada će biti utvrđeno da li su preko njega pokušali da iznude novac od njegovog brata.

Marko J. (54) i njegova dva sina, Lazar J. (18) i maloletni N.J, kao i Aleksa M. (18) uhapšeni su zbog sumnje da su oteli Petra.

#Otmica

'