AKTUELNO

Kamion hladnjača je stigao u Britaniju ove nedelje sa 39 smrznutih tela. Postoji bojazan da je Vijetnamka među 39 migranata koji su umrli u kamionskoj hladnjači nakon što je majci poslala poruku kako umire.

Porodica Fam Ti Tra Mi apelovala je za pomoć nakon što je 26-godišnjakinja majci poslala niz mučnih poruka govoreći joj da "umire jer ne može da diše". Smatra se da je vijetnamska državljanka među osam žena i 31 muškarca koji su u sredu ujutro otkriveni u hladnjači.

Foto: Printscreen YouTube/La Vanguardia

U tekstualnim porukama koje su poslate u utorak u 22.28 sati uveče kada je kamion bio na putu od Belgije prema Britaniji - Fam Ti Tra je rekla svojoj majci: "Žao mi je mama. Moje putovanje u inostranstvo nije uspelo. Mama, jako te volim. Umirem zato što ne mogu da dišem".

Majka nesrećne devojke je izjavila da je njena ćerka otputovala u Kinu kako bi potom mogla da otputuje u Veliku Britaniju u potrazi za boljim životom.

Izveštaj je dobijen od Human Rights Space-a, građanske mreže sa sedištem u Vijetnamu, ali još uvek nije bilo nikakve dodatne provere njegovih tvrdnji.

#London

'