AKTUELNO

Kad je čula da je njen mučitelj dobio samo 39 meseci robije, Marija je zaplakala. Zanemela je od šoka.

- Nadale smo se da će Ahmet Marinković dobiti bar šest godina - priča Elizabeta Ferizović.

Kad je Marija čula da je njen bivši muž Ahmet Ferizović dobio samo 39 meseci zatvora, zaplakala je. Zanemela je od šoka. Nadale smo se da će njen krvnik dobiti bar šest godina. On je zver, nikad se neće promeniti, priča Elizabeta Ferizović, majka Marije Ferizović (21), koju je Ahmet u septembru u iznajmljenom stanu u Kaluđerici kod Beograda dva dana zverski mučio.

Marija je u četvrtak, odmah po izricanju presude, koju je sačekala ispred sudnice, drhteći i plačući napustila Drugi osnovni sud i uputila se kući.

Strahuje i dalje

Zbog stresa ona ni u petak nije bila u stanju reč da izusti. Umesto nje, njena majka Elizabeta je izjavila za Informer da je Marija i dalje u velikom strahu od mučitelja, koji ju je unakazio za čitav život.

Bez trunke kajanja

Marinković je, bez trunke kajanja, od početka suđenja ostao dosledan tvrdnjama da se Marija sama ošišala ili u dogovoru sa ljubavnikom, te da je izgorela čelo nargilom "jer je bila stondirana"! - Ništa od svega toga nije istina. Ovo mi bukvalno liči na izrežirano suđenje. Osudite me na koliko god hoćete, molim lepo! - besneo je optuženi u sudnici.

- Očekivale smo da će Ahmet dobiti najmanje šest godina zatvora, koliko je tražilo tužilaštvo. Šokirane smo da je osuđen na duplo manju kaznu. Strahujemo da će, čim izađe napolje, da joj ponovo zagorčava život i, ne daj bože, dovrši započeto. On je zver i monstrum, ne verujem da će se ikad promeniti i smiriti - ogorčena je Elizabeta Ferizović.

Drugo osnovno tužilaštvo odmah je najavilo da će se žaliti na izrečenu presudu. - Tužilaštvo će uložiti žalbu na ovu presudu, jer je kazna mala i neadekvatna u odnosu na pokazanu brutalnost prilikom izvršenja krivičnog dela - izjavila je portparolka tužilaštva Milica Ljubičić.

Žalbu je najavio i Marinkovićev branilac Miraš Tomović, ali još nije odlučio da li će insistirati na oslobađajućoj presudi, koju je kao opciju pomenuo u svojoj završnoj reči.

- Posetiću Marinkovića u ponedeljak u pritvoru i tek posle konsultacija sa njim doneću konačnu odluku o tome šta ću navesti u žalbi. Smatram da je i ovakva odluka suda korektna i da je nerealno da Marinković konačno dobije šest godina zatvora, s obzirom na to da nikad ranije nije osuđivan i da je otac petoro dece - istakao je advokat Tomović.

Za konkretno krivično delo, inače, zakon propisuje kaznu od dve do 10 godina zatvora.

Bolesna ljubomora

Podsetimo, ovo nezapamćeno porodično nasilje odigralo se krajem septembra u iznajmljenom stanu u Kaluđerici, u kojem je živeo bivši bračni par.

Cela dva dana nasilnik se, zbog sumnje da ga vara sa sinom stanodavca, na najbestijalnije načine iživljavao nad duplo mlađom suprugom. I to naočigled njihovo troje dece.

Svedočeći pred sudom, Marija je ispričala kako ju je Ahmet najpre izudarao šipkom od usisivača, ubadao makazama i daskom od kreveta sa ekserima, ošišao makazama i obrijao joj glavu, obrve i trepavice, sekao je užarenim žiletom i pekao cigaretom i užarenom nargilom, terao da kašikom pojede izmet iz bebine pelene, pa njegov, nakon čega ju je prisilio na seksualni odnos! Posle svega, pomokrio se po njoj!

#Hapšenje

#Marija Ferizović

#Porodično nasilje

'