AKTUELNO

Meksički narko-bos Hoakin Gusman, poznatiji kao El Čapo, zatražio je danas od američkog sudije da poništi presudu kojom je osuđen za krijumčarenje više tona droge u SAD i odobri mu novo suđenje.

Gusman tvrdi da mu je zbog lošeg ponašanja porotnika uskraćeno ustavno pravo na fer suđenje, prenosi Rojters.

U podnesku podnetom saveznom sudu u Njujorku, Gusmanovi advokati u velikoj meri su se oslanjali na izveštaj objavljen 20. februara u "Vajs njuzu", gde je neimenovani član porote rekao da je najmanje pet porotnika prekršilo naređenja sudije time što je pratilo kako su mediji pokrivali slučaj tokom 11 nedelja suđenja.

Prema navodima advokata odbrane, to je moglo da izloži porotnike nizu informacija, koje nisu prihvaćene na suđenju, kao što su izveštaji zasnovani na javnim sudskim podnescima da je Gusman silovao devojčice od 13 godina, što je, kako tvrde, ugrozilo njihovu nepristrasnost.

Gusman (61) ranije je negirao optužbe za silovanje. On je 12. februara u američkom sudu proglašen krivim zbog organizovanja krijumčarenja ogromnih količina droge.

Pročitajte još: 'NIJE SE SIGURNO MRTVO TELO BACILO SAMO SA ZGRADE' SUMNJIVA SMRT MANEKENKE IVANE: Njeno golo telo nađeno nakon pada sa 20 SPRATA! (FOTO)

#El Čapo

#Suđenje

'