AKTUELNO

'Nesrećno dete sa tužnim licem, počivaj u miru'. Kakva tragedija!

Tinejdžerka Amber Pet (13) pronađena je kako visi na drvetu, nakon što je nekoliko sati pre toga pobegla od kuće posle svađe sa očuhom.

Njena majka Keli (37) i očuh Deni (34) pozvali su policiju da prijave njen nestanak, nakon što je izašla iz kuće 30. maja prošle godine. Amber, koja je mesec dana ranije napunila 13, napustila je kuću oko 17 časova po lokalnom vremenu, ali majka i očuh su policiju pozvali tek u jedan ujutru.

Porodica iz Notinghemšira tvrdila je da se vratila kući sa odmora u Kornvolu na dan smrti Amber. Sve je počelo sa čišćenjem ručnog frižidera, koje je trebalo da odradi Amber.

Amber je i ranije nestajala. Čak dvaput. Ali, ovoga puta je porodica rekla policiji da su imali "divan odmor".

Policija pretpostavlja da je Amber umrla nedugo nakon što ju je očevidac video da nestaje iza žive ograde oko 17:50 časova po lokalnom vremenu. Njeno telo je otrkiveno posle 72 sata.

Jedan svedok, dete, izjavio je da je Amber "duže vreme bila u nevolji" tokom raspusta.

Amber je ispričala profesorima da oseća da "ima previše posla kod kuće i da njena braća i sestre imaju lakši život od nje".

Čitav mesec je policija ispitivala okolnosti njenog života i splet događaja koji je doveo do njene smrti.

- Svađali su se i Amber je zabranjeno da ide na plažu - naveo je islednik.

- Zajedno sa svojom rođakom je napravila "listu za bežanje" na računaru. To je bila krajnje detinja lista sa perikom, bakljom i konopcem. Rođaka je mislila da je sve šala - dodao je on.

- Tokom povratka kući, dogodio se incident u automobilu. Amber je bez pitanja uzela sok i popreko pogledala očuha Denija. On joj je poručio da ako to još jednom učini, da će je udariti. Svedok je ispričao da su Amber bili dozvoljeni samo sendviči zbog njenog ponašanja. Ništa lepo. Za kaznu je morala da očisti ručni frižider - istakao je on.

Kada su se vratili kući, Amber su posadili na stolicu i zabranili joj da priča sa bilo kim.

- Amber je pokušavala da privuče pažnju svoje majke, ali je ona zalupila vrata za sobom, ostavljajući je samu u sobi. Posle nekog vremena otišli su u prodavnicu da je pronađu - nastavio je islednik.

Njeni profesori tvrde da je Amber bila "nesrećno dete" sa "tužnim licem", koje je često bilo samo.

- Imala je suviše obaveza kod kuće. Smatrala je da se njena braća i sestre izvlače, a da nju krive za sve. Osećala je da njena majka više voli sestru nego nju. Amber je stalno bila kritikovana, a sestra je smatrana nevinašcetom. To je uticalo na njeno samopouzdanje - naveli su oni.

Amberina majka i njen biološki otac Adrijan Kuk se nikada nisu venčali i rastali su se kada je ona bila mala. U vreme smrti, Amber dve godine nije videla oca. Adrijan je od socijalnih službi tražio da kćerka živi kod njega nekoliko meseci pre nego što je umro.

Nema dokaza da je bilo ko umešan u smrt. Nema tragova droge ni alkohola u Amberinom organizmu. Nije imala ni dijagnozu neke mentalne bolesti. Ali, policija smatra da je možda bila zanemarena.

Filip Tuton koji zastupa Keli kaže da je Amberina smrt bila "poziv u pomoć koji je otišao predaleko". Istraga je u toku.

#Samoubistvo

#Tragedija

#tinejdžer

'