AKTUELNO

Venčanje Megan Markl i princa Harija bio je zadivljujući istorijski događaj koji su pratili ljudi širom sveta, a kraljevska porodica izgledala je kao da uživa u slavlju zajedno sa srećnim parom u dvorcu Vindsor.

Ubrzo nakon toga, novopečeni vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, suočili su se s razočarenjem u trenutku kada je monarhija odbila zahtev koji su postavili, a ticao se njihovog doma.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner (STF)

Naime, par je kraljici postavio pitanje da li mogu da žive u dvorcu Vindsor.

"Prvobitno su hteli da žive u dvorcu Vindsor i pitali su kraljicu može li da im bude dostupan stambeni prostor nakon venčanja.", prenosi Sunday Times.

Odbila njihovu molbu

Harijeva baka je bez razmišljanja rekla "ne", te su umesto toga dobili Frogmor Kotidž, koji su ubrzo nakon toga renovirali, a renovacija ih je koštala neverovatnih 2,4 miliona funti.

Hugo Vikers je za Express pojasnio mogući razlog kraljičinog odbijanja njihovog zahteva rekavši kako njihov zahtev nije bio u potpunosti primeren.

"U privatnim apartmanima unutar dvorca Vindsor postoje prazne sobe i apartmani kojima su vojvode bile oduševljene, ali mogu da razumem kako možda nije bilo potpuno primereno imati mladu porodicu koja tamo živi", rekao je Hugo.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini (INVL)

Pre braka, Megan se uselila u mali dvosobni stan princa Harija u Kensington Palasu, koji je samo nekoliko vrata udaljen od porodice Kembridž. Međutim, neposredno pre rođenja njihovog sina Arčija Harisona, par se preselio u svoj novi dom s malim zakašnjenjem zbog problema koje im je stvorila obnova.

Ime je dobila po pokojnoj kraljici

Kao i kod većine stvari vezanih za kraljevsku porodicu, većina detalja o njihovom novom domu nije poznata, ali nekoliko stvari ipak nisu ostali tajna.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa sada žive u Kaliforniji nakon što su se povukli iz kraljevske porodice 2020. godine, a trenutno žive u Montesitu. Važno je napomenuti kako su svoje najmlađe dete, princezu Lilibet, nazvali po pokojnoj kraljici.

Autor: N. Ž.