AKTUELNO

Novi direktor Invictus Games tvrdi da mu je rečeno da princa Harija i Megan Markl oslovljava s "Sir" i "Ma'am".

Skot Mur, novi izvršni direktor za Invictus Games 2025, otkrio je za Vernon Morning Star da je morao da poradi na poznavanju kraljevskog protokola pre dolaska slavnog para u Visler.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa posetili su kanadski grad koji se priprema za domaćinstvo igara zajedno s Vankuverom sledeće godine. Mur kaže da mu je rečeno da se Hariju i Megan obraća tim zvaničnim titulama, iako su odustali od kraljevskih titula pre četiri godine.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini (INVL)

Mur, bivši kanadski televizijski voditelj, rekao je da su Hari i Megan velike pristalice igara.

Prema protokolu, članovi kraljevske porodice najpre se oslovljavaju s "Vaše kraljevsko visočanstvo", a zatim sa "Sir" muškarce, a "Ma'am" žene.

Hari i Megan ne koriste svoje zvanične titule u aktivnostima koje im donose komercijalnu dobit, u skladu s dogovorom koji su sklopili kad su napuštali kraljevsku porodicu.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner (STF)

Hari i Megan ostali su u skijalištu Visler Blekomb u Britanskoj Kolumbiji na dvodnevnom izletu kako bi promovisali igre. Par, koji je stigao držeći se za ruke, izgledao je oduševljeno što će Dan zaljubljenih provesti u Kanadi - zemlji u kojoj su se zaljubili.

Pre nešto više od nedelju dana, vojvoda je putovao 10 sati iz Los Anđelesa u London kako bi proveo samo pola sata sa svojim ocem nakon što je monarhu dijagnostikovan rak – ali Megan je ostala kod kuće s njihovom decom Arčijem i Lilibet.

Autor: N. Ž.