AKTUELNO

O najgledanijem rijalitiju govori autorka "Magazina In".

Autorska emisija Sanje Marinković "Magazin In" u septembru ulazi u 19. godinu emitovanja, što je u današnjem vremenu kada se sve brzo menja, posebno na televiziji, uspeh vredan svakog poštovanja.

Foto: Promo

"Magazin In" je izbor gledalaca već gotovo dve decenije, zahvaljujući uigranom timu koji se uvek trudi da emisija bude aktuelna, zanimljiva, ali i poučna. Pred letnju pauzu, sa voditeljkom i autorkom ove emisije sumirali smo utiske i više nego uspešne televizijske sezone koja je na izmaku.

Televizija je moja velika ljubav i uzivam u svakoj novoj emisiji i izazovima sa kojima se suočavam. Na komercijalnoj televiziji merilo uspeha je gledanost emisije i procenat publike koja se odlučila da od desetine kanala izabere baš TV Pink subotom u 17 časova, i to je ono sa čim sam se suočavala i ove sezone. Na moje veliko zadovoljstvo, emisija "Magazin In" je uvek bila u vrhu najgledanijih programa na svim televizijama - rekla je Sanja na početku razgovora.

Brojni gosti iz različitih sfera javnog života bili su Sanjini sagovornici i proteklih godinu dana, a sada voditeljka otkriva šta je obeležilo ovu sezonu

Meni je i ove sezone, kada je reč o "Magazinu In", bilo najvažnije da ne izneverim očekivanja publike, koja svake subote sluša moje goste razmišljajući o svojim iskustvima, željama, ambicijama i koja se trudi da u uspesima, porazima, ljubavi i patnji ličnosti sa javne scene pronađe svoju meru uspeha i sreće. Komentari, kritike i pohvale publike su ono što meni, kao novinaru i televizijskom radniku, daje vetar u leđa da svake subote izaberem temu i goste koji će zadovoljiti njihov ukus. Uspelo mi je osamnaestu sezonu zaredom - objašnjava Sanja.

Foto: Instagram

Ono što iz subote u subotu posebno privlači pažnju milionskog auditorijuma su i razgovori o muško-ženskim odnosima. S obzirom na to da je sa mnogobrojnim gostima razmenjivala mišljenje o tome, pitali smo Sanju kako ona gleda na ljubavne odnose u savremenom dobu.

'Iskustvo je vlastita koža puna ožiljaka' , rekla mi je nedavno psihijatar Sanda Rašković Ivić, pričajući na temu odnosa među muškarcima i ženama, i ja se slažem. Mislim da je za svaku ženu danas najvažnije da ima izraziti osećaj samopoštovanja. Na ovim prostorima smo, nažalost, svedoci da su žene naučene da ćute i trpe, i onda smo iznenađeni kada postanu žrtve porodičnog nasilja, sve većim brojem razvoda i preljuba. Nemoral je vladao i u vreme naših baka i prabaka, samo se krilo. Zato sa punim pravom podržavam mlade dame koje kritikuju mame i bake što im nisu na vreme rekle da nije nekada sve bilo lepše, već je sve bilo skriveno - ispričala je poznata voditeljka.

S obzirom na to da su ovih dana glavna tema ljubavni odnosi u najgledanijem rijalitiju "Zadruga", Sanja je otkrila da li takvi usponi i padovi u ljubavnim odnosima postoje samo u rijalitiju, ili oslikavaju ono što se događa svakodnevno u realnom životu i ne pred kamerama.

U 'Zadruzi' imamo primere ljubavi bez strasti i strasti bez ljubavi. Dve osobe možeš voleti, ali strast se oseća samo prema jednoj. Nažalost, strast ne bira ni mesto ni godine ni vreme, o čemu svedoči odnos između oženjenog Slobe i mlade Lune. Mislim da ljubav i stast, koja je nekada postajala među partnerima, može da se vrati, a samo će vreme pokazati da li će tako biti u Kijinom i Slobinom slučaju. Mislim da su devojke u 'Zadruzi' bile i žrtve nezrelosti, nesigurnosti i neostvarenosti mladića i da su izgubile i samopoštovanje i samopuzdanje, a time i poštovanje svojih partnera. Vreme će pokazati da li je najiskrenija ljubav Anđela i Teodore, koji su imali sudbinu Maneta i Zone Zamfirove i borili se za svoju ljubav mesecima uprkos roditeljima. Čekamo obrt i iznenađenja - dala je Sanja svoj sud o trenutnoj situaciji među parovima u rijalitiju.

I dok se u javnosti polemiše oko toga da li u rijalitiju može postojati prava ljubav, Sanja kaže da će samo vreme posle izlaska pokazati koje emocije su bile iskrene i prave.

- 'Na najvažnijim raskrsnicama života ne postoje putokazi, već ih moramo sami pronaći', savetovala nas je nedavno jedna divna dama koju sam upoznala na našoj radionici 'Bulevar ženskih tajni' pričajući i o izboru partnera koji ti obeleži život. 'Zadruga' je bila veoma poučna ljubavna i životna raskrsnica za većinu učesnika, a koje bio na pravom putu iskrene ljubavi pokazaće vreme - rekla je voditeljka.

Foto: Dejan Milićević

Sanja kaže da je voajerizam od pamtiveka velika strast većine, a posebno kada se bavite novinarstvom. Zbog toga i ona ćesto gleda "Zadrugu" i prati odnose među učesnicima.

Naravno da gledam 'Zadrugu'. Najviše me interesuje kako će izgledati suočavanje učesnika 'Zadruge' sa sobom, dok budu pregledali snimke svojih postupaka zbog kojih su na listama najpopularnijih ličnosti u regionu - objašnjava Sanja, koja je u ovoj sezoni "Magazina In" ugostila gotovo sve zadrugare.

Sada otkriva kakvi su oni kao sagovornici i kakav je utisak stekla u neposrednom kontaktu sa njima.

Veoma su srdačni, veseli, nepredvidivi, temperamentni i veoma strepe od reakcije publike kada budu napustili 'Zadrugu'. Veoma im je stalo do toga ko je po scenariju auditorijima bio u kategoriji loših, a ko u kategoriji dobrih likova - rekla je Sanja.

Popularna voditeljka već uveliko sa svojim proverenim timom priprema sledeću sezonu emisije "Magazin In" i za kraj je ispričala kako je uspela da pomiri televizijske trendove i kvalitet programa.

Najlepši osećaj je da ono što radite doživljavate kao hobi. Moja motivacija i inspiracija je već u novoj sezoni i svakog dana pričam sa devojkama i kolegama iz produkcije i redakcije 'Magazina In' i verujem da ćemo biti spremni da ponudimo publici sadržaj dostojan emisije koja počinje svoju 19. sezonu emitovanja u septembru. Oduvek sam se trudila da radim najbolje što umem, a ne da budem bolja od drugih. Nisam pravila kompromise sa svojim željama kada je reč o televiziji. I u trenucima kada su me kritikovali i predviđali da ću trajati sezonu-dve i da mi je sadržaj emisije dovoljan za dvominutnu reportažu, odlučila sam da kreiram najbolju verziju sebe i svoje autorske emisije i nije ispalo na loše - rekla je Sanja na kraju razgovora.

Do septembra i nove sezone, uživajte u predstojećim emisijama "Magazin In", jer vas provereno očekuju odlični gosti, zanimljive teme i dobra zabava.

Foto: Dejan Milićević

Autor: M. Đurović

#Magazin In

#Rijaliti Zadruga

#Sanja Marinković

#Televizija Pink

#Zadruga - RTV Pink

#emisija

'