AKTUELNO

Direktor i vlasnik Pink Media Group Željko Mitrović, otkrio je da je zvanično najstarije drvo u Evropu, konačno krenulo iz Italije ka Srbiji, te da će uskoro krasiti dvorište palate Mitrović.

Mitrović je, tokom posete Italiji, postao zvanično i vlasnik najstarije masline u Evropi, a koju će doneti u Srbiju i presaditi u dvorište 'Hrama Svetog Žeksa, njegovoj novoj porodičnoj kući.

- Stablo staro 1044 godine, krenulo je iz Italije ka Srbiji! Nije bilo lako doci do ove masline, a još je teže organizovati transport, specijalnim vozilom pod policijskom pratnjom kroz ćak šest italijanskih regija! Stablo če biti presadjeno u dvorište Hrama Svetog Žeksa, već sledeće nedelje, i svakako će predstavljati atrakciju za domaće i strane turiste! Ostalo je još da sagradim poligonalnu staklenu konstrukciju u kojoj ce ova neverovatna biljka provesti svoju zimu! P.S. Hejterima sve opraštam, ali ako ih baš mnogo svrbi, dozvoliću im možda i da malo pošaškolje “Žeksovo stablo”! - napisao je Željko na svom Instagram profilu.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Mitrović je najavio da gradi novi porodični zamak, 'Hram Svetog Žeksa' gigantsku građevinu u kojoj će se obavljati različite aktivnosti, a pre svega dobrotvorni balovi, od koje će se skupiti sredstva za pomoć bolesnoj deci i deci bez roditeljskog staranja.

- Palata Mitrović koja se završava i u kojoj će samo u septembru, u okviru naših 30 događaja, za 30 dana, povodom 30 godina Pinka, organizovati barem pet humanitarnih balova. Oni će uglavnom biti za decu bez roditeljskog staranja i bolesnu decu. Ovo je jedan objekat koji će imati i svoju public funkciju, jer će se organizovati različiti balovi -rekao je Mitrović i dodao:

- Meni značajna stvar je to što smo uvezli preko 100 različitih stabala iz različitih delova sveta. U dvorištu će zapravo biti mala botanička bašta, koja će imati različito bilje, od kojeg tri veoma posebna, a ovo je najposebnije jer predstavlja najstarije srvo u Evropi -rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Vlasnik Pink Media Group je istakao da ekologija za njega predstavlja veoma značajnu temu, pa uputio i jasnu poruku svim hejterima i lažnim ekolozima.

- Inače verujem da ekologija ne treba biti samo deklarativna. Ona je stvar koja je važna stvar u našim životima, pogotovo biljni svet, koji proizvodi kiseonik koji mi dišemo. Svi ti zabrinuti ekolozi, da su barem jedno drvo zasadili, mi bi imali najčistiji vazduh. Hejtera će uvek biti, ja se ne osvrćem mnogo, a ako neko bude baš zabrinut može doći u Palatu mitrović i slikati se sa najstarijim drvetom u Evropi, kao i dodirnuti čuveno "Željkovo stablo" -rekao je Mitrović.

Autor: Iva Besarabić