AKTUELNO

Fransoaz Betenkur-Majers je naslednica imperije L’Oréal i zvanično najbogatija žena na svetu

Ona stalno uvećava svoje bogatstvo, pa se ono trenutno procenjuje na 78,6 milijardi dolara.

Ne ulaže novac u svoj izgled

Ova žena koja ima enormno bogatstvo, zanimljivo je, ne ulaže mnogo novca u svoj izgled. Uopšte se ne šminka, retko se fenira i skoro nikad ne čupa obrve.

Ona je i majka dvoje dece, a u braku je 40 godina. Suprug joj je francuski biznismen jevrejske veroispovesti Žan-Pjer Majers.Venčali su se početkom aprila 1984. u Toskani i imaju dva sina: Žan -Viktora koji ima 36 godina i Nikolasa koji je dve godine mlađi.

Ogromno bogatstvo je nasledila od majke, koja je 2017. preminula u 94. godini života. Fransoaz danas poseduje 33 posto najveće svetske kozmetičke kompanije, koju je 1909. osnovao njen deda Judžin Šuler.

Šuler je bio nadareni hemičar, koji je u kuhinji svog dvosobnog pariškog stana umutio prvu boju za kosu koja nije smrdela ni iritirala kožu. Zatim je osmislio i druge proizvode za negu i lepotu i slavna kozmetička kuća je rođena.

Ima milijarde, ali živi skromno

Fransoaz Majers danas aktivno učestvuje u poslovanju L'Oreala kao članica upravnog odbora i kao predsednica upravnog odbora porodičnog holdinga Tethys.

Samo od L'Oreala godišnje zarađuje više od pet milijardi evra.

Zanimljivo je da sama ne koristi kozmetičke proizvode. Ona izgleda i živi vrlo skromno, što je neobično s obzirom na njeno enormno bogatstvo.

Autor: pink.rs