AKTUELNO

Evrovizija će se ove godine održati u Švedskoj nakon što je prošle godine pobedu odnela dobro poznata Lorin.

Njenu poziciju ove godine će pokušati da opravdaju dva brata. Naime, Švedska je sinoć odabrala i svoje predstavnike za Eurosong, a pobedila je pesma ''Unforgettable'' Marcusa & Martinusa, dua koji se proslavio još pre nekoliko godina.

22-godišnji blizanci bili su favoriti od početka, a zanimljivo je kako uopšte nisu Šveđani, već Norvežani.

Norveški mediji nedavno su pisali i kako će imati ''više od jednog Norvežanina'' na Eurosongu ove godine, što se naravno odnosi na njihove predstavnike, bend Gaate i braću koja će predstavljati Švedsku.

Dvojac se trenutno nalazi na 7. mestu na kladionicama s 4 odsto šanse za pobedu, dok je hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja i dalje na visokom prvom mestu s 15 odsto šanse za pobedu.

Markus i Martinus Gunarsen rođeni su i odrasli u Norveškoj, te su postali poznati kada su osvojili norveški Melodi Grand Prix Junior 2012. godine, kao 10-godišnjaci. Tada su se predstavili s pesmom ''To draper vann'' (Dve kapi vode). Od tada je njihova karijera doživela ogroman uspeh. Počeli su da objavljuju svoje singlove i rasprodali turneje po Evropi. Nastupali su i s Džejsonom Derulom na turneji.

Jedna od njihovih najpoznatijih pesama je ''Elektrisk'' koju su objavili 2015. godine, a pre dve godine pobedili su i u švedskoj verziji emisije ''Masked Singer''.

Za Eurosong su pokušali da se plasiraju i prošle godine pesmom ''Air'', ali ih je pobedila Lorin.

Autor: N. Ž.