AKTUELNO

Dok je svet šokirala i zabrinula vest da kralj Čarls ima karcinom, njegov brat, princ Endru, viđen je samo nekoliko sati pre dok je opuštao misli u društvu najbližih osoba.

Na zelenim površinama Vindsora, Endru je jahao svog konja u društvu dveju žena, a uprkos vestima koje su saznali pre ostatka sveta, izgledali su dobro raspoloženi.

Inače, Endru je već godinama jedan od najomraženijih članova kraljevske porodice. 2019. godine u kraljevskoj porodici je izbila afera oko princa Endrua kad je otkriveno da je uvučen u pedofiliju.

Foto: Tanjug AP/Steve Parsons

Virdžinija Džufri je britanskog princa, drugog sina kraljice Elizabete i vojvodu od Jorka, tužila u avgustu 2021. U tužbi je navela da ju je princ seksualno zlostavljao pre više od dve decenije, kada je imala 17 godina, te da ju je princu podvodio Džesfri Epstajn.

63-godišnji princ Endru je negirao Virdžinijine optužbe, a u nagodbi u zajedničkom sudskom podnesku saveznom sudu na Menhetnu, njegovi advokati su s njenim advokatima naveli da “princ Endru žali zbog svoje veze s Epstajnom i pohvaljuje hrabrost gospođe Džufri i drugih žrtava u nastojanju da se založe za sebe i druge”.

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Ni u bračnom životu nije mu bilo lako. Od 1986. do 1996. bio je u braku sa Sarom Ferguson, a zajedno su dobili dve ćerke, princeze Eugeniju i Beatris.

Uprkos tome što su se rastali, Sara je i dalje ostala deo kraljevske porodice, a osim loših vesti koje su dobili kralj Čarls i Kejt Midlton, iste je dobila i sama. Naime, dijagnostikovan joj je rak kože nakon što se već borila s rakom dojke, a trenutno prelazi kroz brojne pretrage kako bi se odredilo potrebno lečenje.

Autor: pink.rs