AKTUELNO

Princ od Velsa oglasio se prvi put nakon što je saopšteno da je njegov otac, kralj Čarls, dobio dijagnozu raka.

On je u sredu uveče stigao na gala večeru u znak podrške londonskoj organizaciji "Air Ambulance Charity", čiji je pokrovitelj, kada je i odgovorio na pitanje novinara o Čarlsovom zdravlju.

Princ Vilijam se kratko zahvalio na podršci javnosti, rekavši da "zaista cene što su svi toliko ljubazni".

Foto: Tanjug AP/Victoria Jones

Uprkos izazovnom periodu, Vilijam je delovao raspoloženo. Podsetimo, ne samo da je kralj Čarls dobio ozbiljnu dijagnozu, već se i njegova supruga Kejt Midlton oporavlja kod kuće posle operacije abdomena.

Većinski deo zvaničnih dužnosti i tereta monarhije pao je na Vilijamova pleća, pa su iza njega naporni dani ispunjeni poslovnim obavezama.

Čarls je otpočeo lečenje raka ranije ove nedelje, a trenutno odmara u svom domu u Sandringemu u Norfolku. U London je iz Velike Britanije doleteo i princ Hari, kako bi pružio podršku ocu i na kratko se video sa njim, ali se već danas vratio u SAD.

Iznenadni, brzi dolazak princa Harija ulio je nadu britanskoj javnosti u pomirenje sa porodicom, no kraljevski analitičari ističu da ne postoje "znakovi" da se video sa bratom Vilijamom, te da su šanse da njih dvojica izglade odnose veoma male u svetu stalnog sukoba.

Autor: