AKTUELNO

Princ Hari (39) je došao u London nakon vesti da njegov otac, kralj Čarls III ima rak. Vest je šokirala mnoge, a posebno porodicu. Vojvoda od Saseksa stigao je sam, bez supruge Megan Markl i njihovo dvoje dece. Oni su ostali u kući u Montesitu iako u Kaliforniji ovih dana prete poplave zbog ekstremnih vremenskih prilika, pišu strani mediji.

Hari je putovao 11 sati do Londona, a mnogi se nadaju da će njegov povratak u Veliku Britaniju biti iskorišćen za poboljšanje odnosa sa Čarlsom i bratom, princom Vilijamom.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner (STF)

Čarls je odmah u ponedeljak bio na lečenju, a u Klarens Hausu su ga posetili princeza Beatris i njen suprug Eduardo Mapeli Moci. Čarls je u utorak viđen prvi put nakon teške dijagnoze. Navodno su otišli u Sandringem helikopterom. Kralj i Kamila su mahali okupljenima dok su odlazili iz kraljevske rezidencije.Nije mogao sakriti emocije pa su se videle suzne oči, iako je razvukao široki osmeh.

Kraljevski komentator Ričard Ficvilijams rekao je kako je siguran da će Hari sada ostaviti prošlost po strani zbog ozbiljne situacije sa Čarlsom.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini (INVL)

"Kraljevskoj porodici, uključujući Sasekse, veoma je važno da sve ide u pravom smeru", istakao je.

Autor: N. Ž.