AKTUELNO

Šakira je uspela da napravi pometnju najnovijom pesmom "BZRP Music Sessions #53" u kojoj se dotakla svog bivšeg dečka Žerara Pikea (35), ali i njegove majke Monserat Bernabeu.

Tekstom novog hita otkrila je mnoge nepoznate detalje iz života sa penzionisanim fudbalerom i šokirala javnost. U skandal je bila uključena i Pikeova majka, za koju pevačica veruje da je zataškala aferu svog sina sa 23-godišnjom studenticom Klarom Čia Marti. Doveo ju je u svoju i Šakirinu kuću, koja se nalazi preko puta njegovih roditelja, pa je nemoguće da nisu znali.

Monserat je bila čvrsta u odluci da spase pevačičinu vezu skrivajući od nje istinu, što je uticalo na njenu snaju. Šakira je pre toga bila na meti javnosti jer je na balkonu držala veštičiju lutku i njome uplašila Monserat, što je dovelo do sumnji u crnu magiju. Mnogi su tada stali u odbranu Pikeove majke i isticali da drugi članovi porodice ne bi trebalo da budu umešani u ljubavne probleme.Njihovo mišljenje o Monserat promenilo se kada se nedavno na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se svađaju pevačica i majka fudbalera. U jednom trenutku, Monserat je ljutito zgrabila Šakirino lice, a ona je naglo skinula ruku. Tada joj je bivša svekrva kroz zube rekla:

- Moraš da držiš jezik za zubima.

Dok se ovo dešavalo, Žerar Pike je stajao po strani i samo posmatrao svađu svoje majke i devojke.

A ko je zapravo majka španskog fudbalera Žerara Pikea o kome se ovih dana ne govori i piše?

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Monserat je rođena u Španiji, ali tačna lokacija i datum nisu poznati. Diplomirala je medicinu na Univerzitetu u Barseloni i radi kao lekar. Deo španskih medija piše da ima 60 godina, dok drugi tvrde da je između 55 i 65 godina.

Njen otac je Amador Bernabeu, bivši potpredsednik fudbalskog kluba Barselona za koji je igrao Pike. Mnogi su ga videli kao jednu od javnih ličnosti koje se zalažu za nezavisnost tokom referenduma o nezavisnosti Katalonije 2017. godine.Poznato je i da je Monserat oduvek želela da pomogne sinu i Šakiri u njihovoj vezi, ali je odustala. Pevačica je svojevremeno otkrila da je jednu od najvećih grešaka u životu napravila zbog svekrve. Na njen nagovor odlučila se na bob frizuru i ošišala je jer joj je Monserat rekla da 'ženi njenih godina ne priliči da ima dugu kosu'.Inače, prema pisanju španskih medija, Monserat je slomljena srca što je Šakira rekla svojim sinovima da nju i njenog supruga više ne zovu babom i dedom. Odlučila je da im zabrani jer su je razočarali i veruje da su znali da je Pike sve vreme vara sa Klarom. Takođe, navodno, sinovima ne dozvoljava da telefonom zovu baku i dedu.

Uprkos svemu, Monserat je zamolila svog sina da prestane da provocira pevačicu vozeći se u Tvingu i pominjem Kasio satova sa kojima je potpisao sponzorski ugovor. Ona želi primirje između bivšeg para kako bi ponovo videla svoje unuke kao nekada i uživala u tome što je baka. Monserat ne razume zašto joj je Šakira 'objavila rat' jer ona nije kriva za postupke svog sina, odnosno što ju je prevario. Ona tvrdi da je uvek bila spremna da upozna pevačicu i da su se ona i Džerarov otac, pisac Žoan Pike, žrtvovali za svoju snaju.

Autor: M.K.