AKTUELNO

Električar Serž Svetnoj je tužbu za nesavesno ponašanje podneo i protiv još nekih čalanova ekipe, jer nisu primenili bezbednosne standarde.

Strasti oko incidenta koji se dogodio na filmu "Rđa" se ne smiruju ni posle dvadeset dana. Dok policija sprovodi istragu i još uvek nije odlučila ko će odgovarati za smrt snimateljke Haline Hačins, jedan član ekipe filma, koji je prisustvovao kobnom setu, podneo je tužbu protiv glumca Aleka Boldvina, kao i producenta filma.

Foto: Tanjug AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican

Naime, reč je o električaru Seržu Svetnoju koji je tužbu za nesavesno ponašanje podneo i protiv još nekih čalanova ekipe, jer, kako se navodi, nisu primenili bezbednosne standarde, kao i jer su dozvolili da "revolver napunjen bojevom municijom bude uperen u žive ljudi na setu filma".

Osim Aleka Boldvina koji je usmrtio Halinu i ranio Džolea Suzu, električar je tužio i užarku Hanu Gutijerez, kao i pomoćnika reditelja Dejva Holsa koji je priznao istražnim organima da je on Boldvinu dao pištolj tokom probe.

Pravni zastupnici Boldvina, Holsa, Gutijerezove i producentske kuće još uvek nisu odgovorili na zahtev da prokomentarišu podnošenje tužbe od strane električara Serža Svetnoja.

Foto: TANJUG AP/JOHN MINCHILLO/Pixabay.com

Podsećanja radi, na snimanju filma "Rđa", krajem oktobra, pištolj kojim je upravljao holivudski glumac Alek Boldvin, a koji je trebalo biti rekvizit, opalio je i tako usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Suzu. Još uvek se utvrđuje ko je glavni i odgovorni za ovu tragediju, te ko će odgovarati pred nadležnim organima.

Autor: P.R.