AKTUELNO

Na konferenciji za novinare saopšteno je kako teče istraga.

Alek Boldvin, holivudski glumac, danima je već tema svetske javnosti. Nakon što je na setu svog novog filma usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Suzu, pokrenuta je istraga, a sada su na konferenciji za novinare otkriveni novi detalji.

Foto: Tanjug AP/Seth Wenig, File

Kako je saopštio šerif Adan Mendoza, oni sumnjaju da je bilo još pravih metaka koji su pronađeni na setu.

Ne želim dalje da komentarišem kako su se oni tu našli. Istraga i dalje traje, a sve će se znati kada se obavi testiranje u kriminalnoj laboratoriji i sazna se zvanično da li su oni pravi ili ne - rekao je on.

Šerif je dodao da se vrši dalja istraga da bi se saznalo kako su članovi ekipe uopšte dobili pištolj sa pravim mecima.

Razgovaramo sa onima koji su proveravali ili rukovali oružjem koje je dato gospodinu Boldvinu u ruke. Postoje i neka dodatna pitanja koja ćemo morati da postavimo - ispričao je Mendoza i dodao:
Znamo sa sigurnošću da je postojao jedan pravi metak na setu. Želimo da utvrdimo da li ih je bilo još, što će biti izvršeno tesitranjem. Za sada istražujemo zašto ih je bilo, kako su se tu našli jer nisu tu trebali da budu.

Foto: TANJUG AP/JOHN MINCHILLO, INSTAGRAM/HALYNAHUTCHINS

Iako i dalje traje istraga, nijedna krivična prijava nije podnesena. Alek Boldvin, oružarka Hana Gutjerez i asistent reditelja Dejvid Hals u potpunosti sarađuju u istrazi, saopštio je Mendoza, a oni su ljudi koji su rukovali oružjem. Čak oko 500 metaka je zaplenjeno na setu, a svi dokazi biće predati FBI-ju kako bi dalje bili procesuirani.

Autor: P.R.

#Alek Boldvin