AKTUELNO

Imala je trnovit put do uspeha.

Holivudska diva Hale Beri danas je jedna od najplaćenijih glumica na svetu, ali život ove zvezde nije bio nimalo lak i jednostavan. Prošla je skoro sve faze u životu, pa je tako od beskućnice stigla do samog vrha Holivuda zahvaljujući talentu i lepoti koju poseduje.

Foto: Tanjug

Pre nego što je postala Oskarovka, glumica je otkrila da je neko vreme morala da provede u prihvatilištu za beskućnike dok je pokušavala da se probije do holivudskog trona.

Početak je bio jako težak, imala sam 21. godinu, preselila sam se u Njujork i tamo započela svoju karijeru. Kada sam uzela svoj prvi novac od modelinga, tada sam pomislila: "Oh, to je to, imam nešto novca". Prva tri meseca mog života u Njujorku imala sam novca, međutim kasnije sam ostala bez njega i bila sam prinuđena da pozovem majku i zamolim je da mi pošalje nešto para i pomogne mi. Na sve to ona mi je samo kratko odgovorila sa "NE" - ispričala je Hale.

Nakon nekoliko manjih uloga u televizijskim serijama, njeno prvo značajno pojavljivanje i proboj desio se u komediji "Bumerang" u kojoj joj je partner bio Edi Marfi. Od ovog ostvarenja Hale je zaigrala još u par u kojima je uspela da skrene pažnju na sebe. Ona je za ulogu u filmu "Predstavljamo vam Dorti Dendridž" nagrađena Emijem i Zlatnim globusom, a za ulogu u filmu "Bal monstruma" je i dobitnica prestižne nagrade "Oskar".

Foto: Tanjug

Najpoznatija je po ulogama Ororo Monro i Stormi u filmu "X-man" gde se pojavila čak u tri serijala i Bondove devojke Džinks u ostvarenju "Umri drugi dan".

I dok je na poslovnom polju nizala samo uspeh za uspehom, u ljubavi nije imala toliko sreće. Hale se udavala četiri puta, a nakon prvog razvoda od muža Dejvida Džastina pokušala je da se ubije.

Već sam osetila miris benzina, kada mi se po glavi počela vrteti mamina slika kako me u garaži pronalazi mrtvu. Tada sam odustala - glumica je iskreno rekla u jednom intervjuu pre desetak godina.

Sreću nije imala ni sa ostalim partnerima Erikom Benetom i modelom Gabrijeom Obri od kojih se takođe razvela vrlo brzo. Iz trećeg braka sa Gabrijeom ima ćerku, a iz četvrtog sa francuskim glumcem Olivijem Martinezom ima sina.

Pink.rs

#Hale Beri

'