AKTUELNO

Nakon prozivki na njen račun, glumica je predsednika demantovala na najbolji mogući način.

Tokom svog govora, glumica je iskoristila je priliku da iskritikuje novog predsednika, koji joj je zatim uputio prozivke.

Naime, na dodeli nagrada "Zlatni globus", Meril Strip podsetila je javnost na trenutak kada je Donald Tramp ismejao invaliditet jednog reportera, zbog čega ju je 45. američki predsednik nazvao "precenjenom glumicom" i "lakejem Hilari Klinton".

Sada, kada je Merlin nominovana 20. put za prestižnu nagradu Oskar, mnogi su prokomentarisali da je time demantovala ove Trampove tvrdnje.

Stripova je nominovana za najbolju glavnu glumicu u filmu "Florens Foster Jenkins", u kom igra njujoršku bogatašicu koja postaje operska pevačica iako ne ume da peva.

Legendarna glumica do sada je u ovoj kategoriji bila nominovana 15 puta, dok je četiri puta bila nominovana za najbolju sporednu glumicu, čime je postala rekorder, ostavivši iza sebe Ketrin Hepbern i Džeka Nikolsona, koji su nominovani 12 puta.

Ona je povodom 21. nominacije na društvenoj mreži Tviter objavila kratak snimak iz jednog od svojih ranijih filmova na kom se vidi kako igra od radosti

Meril, koju mnogi smatraju najboljom glumicom svoje generacije, drži rekord i sa 30 nominacija za Zlatni globus, a na ovogodišnjoj dodeli tog priznanja dobila je nagradu "Sesil B. De Mil" za životno delo.

Prvi put je bila nominovana za Oskara 1979. godine, a osvojila je tri zlatne statue - za sporednu žensku ulogu u filmu "Krejmer protiv Krejmera" i najbolju glavnu glumicu u filmovima "Sofijin izbor" i "Čelična lejdi".

Autor: M. Đurović

#Donald Tramp

#Meril Strip | Meryl Streep

#Oskar

#glumica

#predsednik

'