AKTUELNO

Policijski službenici Policijske stanice Ogulin sproveli istragu postupajući po primljenoj prijavi policijskog službenika da ga je, dok je bio van dužnosti, maloletnik lakše povredio i pretio mu ubistvom.

Incident se desio nakon što je policajac u subotu popodne u Ogulinu upozorio maloletnika na prebrzu vožnju traktorom kojom je ugrozio njega i njegove sinove na motociklu.

Istragom je utvrđeno je da je u sukobu policijski službenik fizički nasrnuo na maloletnika dok je bio na traktoru te ga lakše povredio, nakon čega ga je maloletnik udario metalnim klinom u lice kako bi odbio napad na sebe i pritom mu preteći ubistvom.

Zbog sumnje da je policijski službenik izvršio krivično delo nanošenja telesnih povreda, a maloletnik krivično delo pretnje, njih dvojica su danas uz krivičnu prijavu predati pritvorskom nadzorniku PU karlovačke.

S obzirom na to da policijski službenik nije radnik Policijske uprave karlovačke, s događajem je upoznat njegov nadležni rukovodilac koji će odlučiti o daljnjem preduzimanju mera i radnji iz Zakona o policiji.

Autor: Jovana Nerić