AKTUELNO

Policija je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredila zadržavanje do 48 sati I. F. (51), zbog sumnje da je neovlašćeno držao drogu kao i da je tokom akcije hapšenja napao i lakše povredio policijskog službenika.

Prema pisanju medija, prava drama odiglarala se u ponedeljak na sred ulice, u blizini jedne srednje škole na Zvezdari, pošto je I. F. tokom opiranja hapšenju i pokušaja bekstva najpre dao pun gas i krenuo da vozi dok je policajac pokušavao da ga izvuče iz automobila, a potom udrario u parkirano vozilo. - Policajci su bili na zadatku, i jedan od njih je stajao na trotoaru, kada je I. F. naišao u svom automobilu, zaustavio se pored policajca u civilu i pitao ga "jel ti mene čekaš". Inspektor je prišao automobilu, izvadio značu i rekao "policija" i tada počinje drama na sred ulice na Zvezdari - kaže izvor.


Prema njegovim rečima, čim je shvatio da je kupca pobrkao sa policajcem, I. F. pokušao je da da gas i pobegne, ali je pripadnik MUP-a uspeo da otvori vrata vozača i pokuša da ga legitimiše.

- Međutim, I. F. je dao gas, krenuo dok je praktično policajac na pola bio u automobilu. Uspeo je da iskoči posle nekoliko metara, ali I. F. nastavlja u punom gasu da vozi, dok udara u parkirana vozila. Duga patrola, međutim, uspela je da mu službenim automobilom prepreči put i tek tada se zaustavio - dodaje sagovornik Kurira.

Kako navodi, i kada nije imao gde dalje, uhapšeni se opirao hapšenju, a kada je savladan policija je pretresla njegov automobil i u vratima pronašla 10 kesica marihuane a ispod sedišta još 10, kao i dva mobilna telefona i veću količinu novca.

Autor: