AKTUELNO

Za incident se saznalo nakon što se na Facebook stranici "Mamin blog" pojavilo pismo vaspitačice (navodno upućeno roditeljima deteta) u kojem je opisala incident

"Iskreno nam je žao zbog svega", odgovorila je portalu 24sata.hr uprava dečjeg vrtića iz Zaprešića nakon što je u javnost procurilo da je njihova vaspitačica terala dete da rukama vadi hleb iz WC šolje.

Za incident se saznalo nakon što se na Facebook stranici "Mamin blog" pojavilo pismo vaspitačice (navodno upućeno roditeljima deteta) u kojem je opisala incident.

Navela je da je dete prekršilo pravila o ručku:

"Unutar grupe pravilo je da si sami stavljaju jelo te, koliko stave, toliko pojedu. Kad pojedu i hleb, ako žele, dođu po još i takođe je dogovor o uzimanju hleba - ako ne želiš, slobodno izrazi svoje mišljenje i ne moraš ga uzeti."

Dalje je navela da je dete tražilo drugo jelo nakon što nije pojelo hleb i dobilo ga je jer ga nisu proveravali, verujući da se drži dogovora.

"Uz dogovor koji imamo u grupi da se jelo pojede do kraja i hleb se ne uzima ako ne želiš, potakli smo ga pojede ostatak", stoji u navedenom pismu.

Takođe se navodi da je dete bacilo hleb u WC, a deo hrane naguralo u džepove. Dete je na kraju izvadilo hleb iz WC šolje, a u pismu navode da su ga upozorili da takvo ponašanje nije u redu, kao i na nepridržavanje pravila i dogovora grupe.

Da se incident dogodio, za 24sata.hr su potvrdili i u vrtiću, koji je poslao pisani odgovor.

Pisani odgovor vrtića prenosimo u celosti:

"Poštovani, u svezi s nastalim događajem u dečjem vrtiću, izražavamo iskreno žaljenje zbog istog. Odmah smo preduzeli potrebne postupke s ciljem potpunog uvida u okolnosti događaja. Srazmerno rezultatima preduzeće se dalje potrebne mere i aktivnosti", napisali su.

O detaljima nisu hteli da govore niti direktno da potvrde šta se točno dogodilo, ali su sazvali hitan sastanak zaposlenih nakon incidenta.

"Razgovaramo međusobno o tome šta i kako dalje, sve nas je ovo zateklo. Trebalo bi još da utvrdimo šta se tačno dogodilo", dodali su.

Upit je poslat i policiji, ali do objavljivanja vesti odgovor nije stigao, zaključuje 24sata.hr.

Autor: