AKTUELNO

Mesna zajednica Jerisos na Halkidikiju potpuno je devastirana nakon smrti deteta (8), koje se u subotu uveče srušilo pred roditeljima. Uprkos naporima ekipe Hitne pomoći, dete je preminulo.

-Zaista smo šokirani. Naš mali prijtelj napustio nas je potpuno iznenada i vest se zaista munjevito proširila lokalnom zajednicom. Svi su šokirani kada vide kako se život malog deteta može tako naglo prekinuti. Pošto smo se pobrinuli da se odmah reaguje, Hitna pomoć je stigla dovoljno brzo sa spasiocima, dete je prevezeno u bolnicu. Posle toga je stigla strašna vest da je preminulo - rekao je gradonačelnik Aristotelis Stelios Valijanos.

Prema navodima grčkih medija, dete je dete bolovalo od upale krajnika i postoje indicije da je zbog toga obolelo od akutnog perikarditisa.

Podsetimo, osmogodišnje dete se u subotu samo srušilo pred roditeljima na šetalištu.

Samo četiri dana pre toga, pronađena je mrtva devojčica (8) u bazenu u jednom kampu na Halkidikiju. Njena starija sestra primetila je da nema Angelike i kada su krenuli da je traže, pronađena je na dnu bazena.

Kako je otkrila grčka TV mreža SKAI, devojčica je možda bila oko tri sata na dnu bazena i niko je nije tražio sve dok njena starija sestra nije digla uzbunu jer nigde nije mogla da pronađe Angeliku. Kako saznaje ANT1, devojčica je najvedrovatnije stradala dok su se druga deca kupala u bazenu i dok su u blizini bili spasilac i vođa grupe.

Autor: Iva Besarabić